eur:
395.4
usd:
372.14
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Fotó: TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben c. kiadvány

Magánszülés Magyarországon: milliós árakkal találkoznak a kismamák

Hat magánkórház szülési adatait hasonlította össze egy kiadvány. Ami az árakat illeti: 700 ezer forint és 1,6 millió forint közötti tarifákat találtak.

Jelentősen nőtt a a magánszülések száma Magyarországon – állapította meg a TOP 30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben című kiadvány.

A magánkórházak adatszolgáltatása alapján látható, hogy 2021-ben 46 százalékkal növekedett a magánszülések száma. 2021-ben ez az arány országosan 4 százalékra emelkedett,

a fővárosban pedig majdnem 23 százalékot ért el az ilyen körülmények között született gyerekek száma.

Volt olyan magánintézmény, ahol egy év alatt több mint 42 százalékkal több szülést végeztek.

Fotó: TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben c. kiadvány
Fotó: TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben c. kiadvány

A kiadvány megállapítása szerint ebbe belejátszott a szigorú fellépés a hálapénz ellen.

Az árak

Ami az árakat illeti,

  • a TritonLife Róbert Magánkórházban (itt végezték a legtöbb magánszülést) az alapcsomag 875 ezer forint, a legmagasabb, gyémánt csomag pedig, amely emelt szintű újszülöttet érintő ellátással, akár családi szobás elhelyezéssel és prémium étkezéssel kiegészülve, 1,595 millió forint.
  • A Maternity Magánklinikán 1479 szülés történt az elmúlt évben, itt az alap csomag ára 1,1 millió forint, az exkluzív csomag díjazása euróban történik (6500 euró).
  • A 2021 óta vége óta magánszülészetet is üzemeltető Duna Medical Centerben, az idei első félévben 438 szülést vezettek le, három szülési csomaggal rendelkeznek, ezek közül az alap 795 ezer, a prémium 1,135 millió, az exkluzív csomag ára 1,3 millió forint.
  • A Dr. Rose Magánkórház szülészetén 79 szülést végeztek 2021-ben, náluk 1,5 millió forinttól érhető el a szülészeti csomag, ikerterhesség esetén ez a díjazás 2,2 millió forint.
  • A másik új szereplő, a Medicover három új szülészeti csomagot kínál: 700 ezer, 850 ezer és 1,1 millió forintra rúgnak.
  • A pécsi, már a Doktor 24 csoporthoz tartozó Da Vinci Magánklinikán – ahol 1,5 millió forint az alap szülészeti csomag ára – 98 baba jött a világra 2021-ben. Szembetűnő erősödés, hogy 55 százalékkal több szülést végeztek itt, mint 2020-ban, idén pedig eddig 47 baba jött világra náluk.
Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

Emelkedéssel próbálkoznak az amerikai tőzsdék

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Ezt követően az amerikai tőzsdék emelkedéssel próbálkoznak a Dow vezetésével. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×