eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Close up of an unrecognizable young businesswoman sitting in her new office and typing on her laptop
Nyitókép: humanmade/Getty Images

Digitális médiaszolgáltató cégbe vásárolta be magát a 4iG

A cél a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrésze volt.

A 4iG Nyrt. adásvételi megállapodást kötött a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, az akvizíció a versenyjogi eljárást követően 2022 végéig zárulhat - közölte a 4IG Nyrt. szerdán az MTI-vel.

A 4iG a tulajdonrész vásárlásának összegét nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint a Honeycomb rendelkezik a Brisk szoftver és az erre épülő Brisk médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. A Brisk magas szintű digitális médiaszolgáltatásokat nyújt Magyarországon és Kelet-Közép-Európa több országában. Az akvizíciót követően a Nyugat-Balkánon megkezdődhet a rendszer értékesítése a hirdetői piac szereplői számára, szoros együttműködésben a régió kiemelt televíziós társaságaival.

A közleményben kiemelték, hogy az akvizíció új képességgel gyarapítja a 4iG csoport telekommunikációs ágazatát, amellyel a csoport szolgáltatásainak köre is bővül.

A Honeycomb Hungary & Central Europe vállalatcsoport 2018-ban jött létre Budapesten. Fő tevékenysége a lineáris és non-lineáris televíziós partnerek részére végzett reklám minőség-ellenőrzés, transzkódolás (sugárzási formátumba átalakítás), archiválás és a televíziós kijátszási pontok felé továbbítás.

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a belföldi és a régiós infokommunikációs piacon. A csoport csaknem 6000 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A vállalat meghatározó piaci pozícióra törekszik az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a kelet-közép-európai és nyugat-balkáni régiókban.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek. A társaság részvényei szerdán a kereskedés zárásakor 1,14 százalékkal 692 forintra gyengültek. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 625 forint minimumot, és 705 forint maximumot ért el.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×