INFORÁDIÓ
2022. december 9. péntek
Natália

honeycomb hungary

central europe

4ig

Close up of an unrecognizable young businesswoman sitting in her new office and typing on her laptop

Digitális médiaszolgáltató cégbe vásárolta be magát a 4iG

Infostart / MTI

A cél a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrésze volt.

A 4iG Nyrt. adásvételi megállapodást kötött a Honeycomb Hungary és Central Europe vállalatcsoport 75 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról, az akvizíció a versenyjogi eljárást követően 2022 végéig zárulhat - közölte a 4IG Nyrt. szerdán az MTI-vel.

A 4iG a tulajdonrész vásárlásának összegét nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint a Honeycomb rendelkezik a Brisk szoftver és az erre épülő Brisk médiatechnológiai platform kizárólagos felhasználási jogával. A Brisk magas szintű digitális médiaszolgáltatásokat nyújt Magyarországon és Kelet-Közép-Európa több országában. Az akvizíciót követően a Nyugat-Balkánon megkezdődhet a rendszer értékesítése a hirdetői piac szereplői számára, szoros együttműködésben a régió kiemelt televíziós társaságaival.

A közleményben kiemelték, hogy az akvizíció új képességgel gyarapítja a 4iG csoport telekommunikációs ágazatát, amellyel a csoport szolgáltatásainak köre is bővül.

A Honeycomb Hungary & Central Europe vállalatcsoport 2018-ban jött létre Budapesten. Fő tevékenysége a lineáris és non-lineáris televíziós partnerek részére végzett reklám minőség-ellenőrzés, transzkódolás (sugárzási formátumba átalakítás), archiválás és a televíziós kijátszási pontok felé továbbítás.

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a belföldi és a régiós infokommunikációs piacon. A csoport csaknem 6000 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A vállalat meghatározó piaci pozícióra törekszik az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a kelet-közép-európai és nyugat-balkáni régiókban.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek. A társaság részvényei szerdán a kereskedés zárásakor 1,14 százalékkal 692 forintra gyengültek. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 625 forint minimumot, és 705 forint maximumot ért el.

Nyitókép: humanmade/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018