eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
STMicroelectronics STM32F205 integrated circuit microchips (ICs), designed by ARM Ltd., in a storage tray at CSI Electronic Manufacturing Services Ltd. in Witham, U.K., on Wednesday, April 28, 2021. The global chip shortage is going from bad to worse with automakers on three continents joining tech giants Apple Inc. and Samsung Electronics Co. in flagging production cuts and lost revenue from the crisis. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Nyitókép: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images

Újabb területen jelentkezik a chiphiány

A következő években is gondok lehetnek az ellátással.

Már több iparágban gondot okozott a félvezetőhiány, de akadozik a következő generációs telefonokhoz szükséges, legújabb fejlesztésű chipek gyártása is – írta a Magyar Nemzet.

Az apró alkatrészekből álló termékeket jelenleg csak a dél-koreai Samsung és a tajvani Tai­wan Semiconductor Manufactoring Co (TSMC) állítja elő a költségek és a technikai nehézségek miatt.

A Samsungnál a négy nanométeres technológia meghonosításán dolgoznak, ám technikai nehézségek adódnak, és lassabban halad a termelés a tervezettnél. Ebből következőleg nem tudják leszállítani a teljes megrendelt mennyiséget a partnereknek. Hasonló problémák léphetnek fel a beindítás előtt álló, három nanométeres alkatrészeket tartalmazó chipek tömeggyártásában is.

Egy elemző cég, az IBS szerint a két és három nanométeres félvezetők iránti óriási megrendelésállomány, a gyártóeszközök szállításának késése és a gyártás közben felmerülő nehézségek miatt 2024-ben és 2025-ben az igények tíz-húsz százalékát nem tudják majd kielégíteni.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×