eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Men entering credit card information using laptop computer keyboard. Online shopping concept
Nyitókép: Poike/Getty Images

Fényes győzelemre áll a bankkártya

Friss adatokat közölt az MNB.

Közel harmadával nőtt a belföldön végrehajtott bankkártyás vásárlási tranzakciók értéke az első negyedévben 2021 azonos időszakához képest, meghaladva a 2606 milliárd forintot, miközben a határon túli kártyás vásárlásoknál is 56 százalékos ugrás történt - írta a Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai alapján.

A vásárlási műveletek száma is több mint 30 százalékkal nőtt éves összevetésben, megközelítve ezzel a 313,4 milliót.

A belföldön kibocsátott kártyákkal végrehajtott tranzakciók száma 16 százalékkal nőtt egy év alatt, az értékük pedig jóval több mint másfélszeresére, 401 milliárd forint fölé emelkedett.

A megugrás a lap szerint több okból sem meglepő: egyrészt a 2021 első negyedévében még javában tomboló harmadik járványhullám miatt alacsony volt a bázis, másrészt az idei év elején a lakosságnál jelentkező, a kormányzati intézkedéseknek köszönhető extrajuttatások is jótékonyan hatottak a forgalomra - írta a lap.

A cikk szerint különösen figyelemre méltó a mobiltárcás fizetéseknél mutatkozó robbanásszerű fejlődés: az első negyedévben már több mint 290 milliárd forint értékben regisztráltak ilyen tranzakciókat itthon és külföldön, ami csaknem háromszorosa az egy évvel korábbinak.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×