eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én. A Mol arra kéri a vásárlókat, a benzinkutaknál a fizetéskor minden esetben mutassák be a forgalmi engedélyüket, hogy a pénztárnál a hatósági árra tudják módosítani a vásárlás összegét - hívta fel a figyelmet közleményében a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a kútoszlopokon a számlálók minden tankolás esetén a piaci árat tüntetik fel, de a pénztárnál a forgalmi engedély felmutatása után alacsonyabb összeget kell fizetnie a magyar vásárlóknak.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Egyes kutakon muszáj teljes árat fizetni, de…

Nem egyszerű megfelelni az új tankolási szabályoknak, egyes automata kutakon kényszermegoldásokat vezettek be.

Mint arról az Infostart is többször beszámolt már, május 27-től hatósági áron már csak a magyar rendszámmal és forgalmival rendelkező autósok tankolhatnak a normál kútoszlopokon. Aki nem tudja, vagy nem akarja bemutatni a pénztárnál az autó forgalmiját (vagy esetleg kannába tankolt), az számíthat rá, hogy kifizettetik vele a piaci árat a tankolásért.

A személyzet nélküli, automata benzinkutakon ugyanakkor kevésbé van támpont, hogyan kell(ene) kétséget kizáróan megállapítani a gépjárművek honosságát. Egy benzinkutaknak szoftvert gyártó cég vezetője a rendelet megjelenése óta próbálja kideríteni ezt: információja szerint mintegy 200 automata benzinkút működik Magyarországon, szóval egyáltalán nem marginális kérdésről van szó.

A nehézségek ellenére az automata kutak egy része kinyitott. Van, ahol teljes áron értékesítenek, pénzvisszatérítési lehetőséget biztosítva, máshol biztonsági őröket fogadtak, hogy ellenőrizzék a honosságot, és a szerint tereljék a 480-as, illetve a piaci árú kútfejhez a tankolókat – szemlézi a 24.hu terjedelmesebb cikkét a Vezess.hu. Az Envi automata kúthálózatánál nem láttak más jogszerű megoldást, mint hogy

kizárólag piaci áron biztosítsák a tankolást, és utólag adjanak visszatérítést az árból, ha az autós 24 órán belül beküldi a nyugtája és a forgalmija másolatát

a megadott e-mail-címre.

Az Envi-kutak tulajdonosa, Egri Gábor szerint jogászaik egy alkotmánybírósági határozat alapján jutottak arra az álláspontra, hogy más módon nem lehet kétséget kizáróan bizonyítani egy automatás tankolásnál a jármű honosságát, csak dokumentumokkal. Ők is hiányolják, hogy nincs végrehajtási rendelet, pontos útmutatás arra, hogyan lehetne biztosítani a jogszerű működést – olvasható.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×