eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Kútoszlopok egy OMV töltőállomáson a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron 2017. január 25-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gondban az OMV magyarországi benzinkútjai

Lapinformációk szerint az OMV leállítja az üzemanyag-szállítást a kutakra.

A Világgazdaság információi szerint: az OMV schwechati finomítóját az üzem leállásával járó rendszeres karbantartása után technikai okok nem tudják időben újraindítani. A hetek óta tartó folyamatok után további több hetes pótmunkákra van szükség a finomító újraindításához. A termelés leállásával viszont nyilvánvalóan kevesebb az üzemanyag.

Az osztrákok mintegy 200 kutat üzemeltetnek Magyarországon. Az OMV a hazai benzinpiac 17-19 százalékát, a dízel esetében a 13-15 százalékát látja el. Becslések szerint június és augusztus között 30 kilotonna benzint és 50 kilotonna dízelt exportálna havonta Magyarországra a cég. A lap azt feltételezi, hogy az OMV saját töltőállomásait sem tudja majd ellátni üzemanyaggal, így azok bezárnak majd.

Az olajtársaságnál az osztrák kormánytól várnak segítséget, köztük vélhetően a stratégiai készletek egy részének felszabadítását, hogy csökkenjen a kínálati szűkület.

Hasonló leállásra az újság szerint a Mol estén is számítani kell, de azokat augusztusra és októberre halasztották a százhalombattai finomítóban.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×