eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels

Rejtélyes mód eltűnt két magyar ásványvíz a polcokról

A gyártók az ásványvízszövetség megkereséseire se reagálnak.

Elképzelhető, hogy egy-egy eldugott kisbolt hátsó polcán még találni egyet-egyet a megmaradt raktárkészletekből, de a nagyobb láncok kínálatából teljesen eltűntek a Balfi és Visegrádi vizei – írja a Telex felidézve, hogy előbbi eltűnéséről januárban már írt a Nyugat.hu. A lap a Sopron melletti Balfon is járt, ahol azt tapasztalták, hogy áll a termelés a palackozóüzemben.

A Balfi és Visegrádi a legutóbbi információk szerint a Pet-Pack Kft.-hez tartozott. Az Mfor pár hónappal ezelőtt írt arról, hogy a céghez köthető három ásványvíz-palackozóból egyet megvett a Molhoz tartozó Fonte Viva Kft., mégpedig azt, ami Csányon található és Pannon-Aqua néven fut. Céges dokumentumokból akkor arra lehetett következtetni, hogy a Balfi és a Visegrádi ásványvíz telephelye a Pet-Packnál marad, a két vizet továbbra is ők gyártják.

A Telex cikke szerint a Pet-Pack a céges beszámolók szerint nem volt túl jó bőrben. A járvány előtti években több mint 4 milliárdos árbevételük volt, ami a pandémia idején jelentősen csökkent, de nyereség még a jó években se nagyon volt. Az Opten céginformációs rendszer adatai alapján 2021-ben pedig 7,8 milliárdos veszteségük volt.

Az lap próbálta elérni a Pet-Pacot, de mindhiába. Nem járt nagyobb sikerrel a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetség sem, teszik hozzá, akik szintén nem tudnak sokat a két ásványvíz eltűnésének hátteréről. A Telex a nagyobb hazai ásványvizes cégekkel is felvette a kapcsolatot, de ők is csak pletykákat hallottak a Balfit és a Visegrádit gyártó cég helyzetéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×