eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadást tart az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Az iparkamara már látni véli, milyen válságkezelés jön Magyarországon

Őszinte beszéd jön az emberekkel és a nemzetközi partnerekkel, egyszersmind fenn kell tartani a keresletet és a növekedést.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke úgy látja, a magyar gazdaság kezelheti Európában a legeredményesebben a válságos helyzetet.

A Magyar Nemzetnek adott interjújában arról is beszélt, hogy ennek alapfeltétele, hogy "nem egy hatpárti koalíció" áll az ország élén, hanem egy stabil kormány alakul hamarosan.

Németországban recessziót jósol az ukrajnai háború, a felpörgött infláció és nyersanyagára, a megdrágult élelmiszerek és energiaárak miatt, de az exportpiacok sincsenek egyben.

Hogy Magyarország mégis miként maradhat ütésálló, arról azt mondta, stabilak a gazdaság alapjai, és magas a foglalkoztatottsági arány, még a beruházási ráta is kiemelkedő a befektetői bizalom miatt.

Ezt követően beszélt a várható válságkezelésről:

  • a Pénzügyminisztérium és a jegybank együttműködésében kohéziós erőre van szükség
  • világos kommunikáció az emberek és a "nemzetközi partnerek" felé
  • megkerülhetetlen a "gazdaságpolitikai beavatkozás"
  • fegyelmezett pénzügypolitika - a fennmaradó növekedés fő szempont
  • növelni kell a keresletet és ösztönözni a beruházásokat

Mint Parragh László jelezte, a kamarának is vannak és lesznek javaslatai, a szervezet folyamatosan egyeztet ezek ügyében a kormánnyal.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×