eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Megvette az Invitechet a 4iG

Egy ciprusi vállalattól.

A 4iG Nyrt. tulajdonába kerül az Invitech ICT Services Kft. és leányvállalata, az InviTechnokom Kft., miután a 4iG társaság hétfőn adásvételi szerződést kötött a cégeket tulajdonló ciprusi Rotamona Limiteddel - közölte a 4iG Nyrt. az MTI-vel hétfőn.

A tőzsdén bejelentett akvizíció jelentős lépés a 4iG távközlési piacon indított növekedési stratégiájának megvalósításában: az Invitech a telekommunikáció és az IT hálózati infrastruktúra-szolgáltatás területén Magyarország egyik vezető társasága. Az ügylet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hozzájárulását követően zárulhat majd - írták.

A két évtizedes múltra visszatekintő több mint 600 munkavállalóval rendelkező Invitech a nagy átviteli kapacitású optikai gerinchálózatok, valamint a piaci szereplők részére biztosított nagykereskedelmi szolgáltatások terén az egyik vezető nagyvállalat Magyarországon. A társaság komplex infokommunikációs szolgáltatásokat nyújt több mint ötezer vállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelének. Portfóliójába szélessávú üzleti internet, adatközponti, IT-biztonsági és felhő megoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások egyaránt beletartoznak.

Az Invitech 11 határátlépő ponttal rendelkező, 11 ezer kilométer országos lefedettségű saját optikai hálózata a második legnagyobb az országban. A társaság 23 ezer végfelhasználó IT-eszközeit üzemelteti, öt saját adatközponttal rendelkezik, infrastruktúra szolgáltatásait pedig az összes hazai mobilszolgáltató igénybe veszi. Az Invitech tavalyi évi konszolidált árbevétele 24,8 milliárd forint volt, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti konszolidált nyeresége (EBIDTA) pedig 9 milliárd forint. A társaság jelentős saját infrastruktúrájának és szolgáltatásainak köszönhetően stabil növekedési kilátásokkal rendelkezik az üzleti és nagyvállalati szegmensben.

Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója a közleményben elmondta: az Invitech a magyarországi infokommunikációs szolgáltatók között az egyik meghatározó piaci szereplő, a társaság a 4iG távközlési portfóliójában, a tervek szerint a nemzeti távközlési holdingvállalat részeként működhet majd a jövőben. Hozzátette: az Invitech stratégiai jelentőségű eszközökkel rendelkezik a nagysebességű adatkommunikáció, illetve a hálózati- és távközlési infrastruktúra területén. Komplex szolgáltatásainak és infrastruktúrájának köszönhetően a vállalat jelentős növekedési potenciállal rendelkezik a hazai telekommunikációs piacon - mondta.

Az akvizíció fontos lépés az end to end szolgáltatások kiépítésében a 4iG Nyrt. számára, amellyel a telekommunikáció mellett, az informatikához köthető területeken is, például felhő, adatközpont, vagy IoT, bővíteni tudja majd szolgáltatásait a cégcsoport.

A 4iG részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára pénteken 1020 forinton zárt. Egy éven belül a legmagasabb értékük 1134 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×