eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos sajtótájékoztatót tart a Magyar Falu Program eredményeiről Budapesten 2019. október 25-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Bővülnek a falusi fejlesztések

Az együttes keretösszeg 7,5 milliárd forint.

A kormány négy újabb pályázatot ír ki kisléptékű falusi fejlesztések támogatására; egyebek mellett járdaépítésre, orvosi eszközök beszerzésére, kommunális eszközökre, valamint tanyai és falugondnoki buszok beszerzésére lehet majd pályázni - jelentette be Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Vas megyei Csényén, ahol hét új falugondnoki járművet adott át a környező települések polgármestereinek és falugondnokainak.

Elmondta, a négy pályázat együttes keretösszege 7,5 milliárd forint, a kiírás részletei hétfőtől megtalálhatóak lesznek a kormány.hu portálon, a feltételek hasonlóak a korábbi évekhez.

Hozzátette: a pályázatokat május 12-e és június 11-e között lehet benyújtani, az elbírálásra hatvan nap áll rendelkezésre, de az eddigi tapasztalatok szerint 40-45 nap alatt várható az eredmény kihirdetése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×