eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tízmilliók fejlesztették tudásukat a Microsoft kurzusain

A világ 250 országában elérte a 30 milliót azok száma, akik a Microsoft és a LinkedIn segítségével tettek szert az elhelyezkedésüket segítő digitális tudásra, Magyarországon több mint 43 ezren képezték tovább magukat az ingyenes kurzusokon - közölte a társaság.

A képzéseken megszerzett tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában - írták.

A közleményben emlékeztetnek: a járvány miatti gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el nagyszabású programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul.

A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub tanulni vágyó emberek millióit vonta be az oktatási programba, Magyarországon eddig 43 652-en csatlakoztak az online továbbképzésekhez, ezzel Magyarország az 59.-ik a 250 ország rangsorában - írták.

Tájékoztatásuk szerint a legnépszerűbb képzések a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző voltak.

Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője a közleményben elmondta: a technológia minden iparágat forradalmasít, új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt: a cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×