eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az MKB Bank pozitív eredménnyel zárta a 2020-as évet

Jelentősen növekedtek mind a betétek, mind a hitelkihelyezés.

A bizonytalan gazdasági környezet és az operatív kihívások ellenére az MKB Bank elérte a 2020-ra kitűzött célját, és pozitív eredménnyel zárta az évet - mondta Ginzer Ildikó, az MKB Bank Nyrt. üzleti és általános vezérigazgató-helyettese telefonos sajtókonferenciáján.

A pénzintézet korrigált konszolidált adózás utáni eredménye 21,96 milliárd forintot tett ki tavaly, ami 41 százalékos visszaesést jelent 2019-hez képest.

A bank jelentése szerint a negyedik negyedévben az eredmény 800 millió forint veszteségbe fordult át a második negyedévben kimutatott 15,52 milliárd forintos plusz után.

A vezérigazgató-helyettes kiemelte: a pénzintézet tőkepozíciója igen erős, a társaság saját tőkéje a negyedik negyedévben az egy évvel korábbihoz mérve 5,7 százalékkal 209,77 milliárd forintra nőtt; ez a harmadik negyedévhez képest 2 százalék feletti emelkedést jelent.

Ginzer Ildikó felhívta a figyelmet arra, hogy az MKB Banknál 2020-ban jelentősen növekedtek mind a betétek, mind a hitelkihelyezés.

A jelentés alapján a betétek október-decemberben 1862,2 milliárd forintra nőttek, ami az előző negyedévhez képest 17,7 százalékos, az egy évvel korábbihoz mérve 51,8 százalékos bővülést jelent. A bruttó hitelek a negyedik negyedévben 1159,9 milliárd forintra nőttek, ami negyedéves alapon 7,8, éves alapon 18,8 százalékos növekedésnek felel meg.

A nagyarányú betét beáramlás hatására a mérlegfőösszeg a negyedik negyedévben 2781,6 milliárd forintra nőtt, ami éves alapon 58 százalékos növekedést jelent.

A pénzintézet jelentésében felidézik, az MKB csoport többségi tulajdonosa a Magyar Bankholding Zrt. lett december 15-én. Az új egységes nagybank 2023-ban indulhat Magyarországon, miután a Magyar Bankholding elfogadta a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésére vonatkozó ötéves üzleti stratégiát - közölték.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×