eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Sztrájkolnak a makói gumigyárban

Nincs megegyezés a kollektív szerződésről, a szerdai után újabb munkabeszüntetést tartanak.

Az új kollektív szerződésről folyó tárgyalások eredménytelensége miatt nyolcórás sztrájkot tartanak délután 2 óráig a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. makói gyárában. Ha ez nem vezet eredményre, készek a határozatlan idejű sztrájkra.

Hajdú Roland, a Makói Gumiipari Szakszervezet titkára azt közölte: a munkáltató tavaly nyáron mondta fel a 23 éves kollektív szerződést, mert elavultnak tartotta azt. Az új megállapodásról decemberig folytak a tárgyalások, de nem tudtak egyezségre jutni, ezért szerdán végső eszközként kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak.

A munkabeszüntetés utáni újabb egyeztetésen ugyan közeledett a szakszervezet és a munkáltató álláspontja, de nem sikerült megállapodni. Hozzátette: a szakszervezet átadta pontosított követeléseit, melyről hétfőn újabb egyeztetések lesznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×