eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Combino villamos közlekedik a Nagykörúton 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Befutott a Futár: milliónál is többször töltötték le már

Jóval több mint egymillió letöltést tudhat maga mögött a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Futár utazástervezőjének okostelefonos alkalmazása, a rendszernek az elmúlt hónapban több mint 450 ezer aktív felhasználója volt.

Több mint hat éve, 2014 októbere óta szolgálja a fővárosi közösségi közlekedést használókat a Futár - közölte a BKK. Idén januárban 1,2 milliónál is több utazást terveztek meg az alkalmazással, és a koronavírus-járvány alatt is csaknem félmillióan használják aktívan a különböző felületeteket, köztük az okostelefonos applikációt - olvasható a közleményben.

Bár a fővárosiak jelentős része a közterületi kijelzőkön, a járműveken és az applikáción keresztül találkozik a Futárral, valójában ennél sokkal összetettebb feladatok zajlanak a háttérben - hívták fel a figyelmet.

A BKK forgalomirányító központjában a Futárnak köszönhetően a diszpécserek állandó kapcsolatban vannak a járművezetőkkel, és folyamatosan látják azt is, hogy az egyes járművek merre járnak. Így azonnal be tudnak avatkozni, hogy az utasok a lehető legkevesebb fennakadást tapasztalják egy esetleges forgalmi zavar során - emelték ki.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×