eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond az öt hazai céggel kötött kutatásfejlesztési támogatási megállapodás aláírása előtt a minisztériumban 2020. október 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Új bizottság alakulását jelentette be Varga Mihály

Megalakult a Fenntartható Gazdaságfehéredésért Felelős Bizottság - közölte a pénzügyminiszter.

A megbízólevelet átadta a bizottság elnökségének, Izer Norbert adóügyekért felelős és Sors László Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkárnak.

A miniszter közölte, hogy további adócsökkentésekhez szükséges források előteremtését, vagyis még nagyobb gazdasági fehéredést vár a most megalakított bizottságtól.

Négy konkrét területen kért előrelépést.

Így azt várja, hogy erősítsék a munkavállalók védelmét a feketefoglalkoztatással szemben, és növeljék a tisztességes vállalkozók védelmét az adócsalások és a cégtemetők visszaszorításával. Ezek mellett pedig fel kell számolni a számlamentességet többek között az építőiparban és a gépjármű-javításnál, a miniszter továbbá azt is várja, hogy ösztönözzék az elektronikus fizetések elterjedését.

Az Európai Bizottság felmérése szerint az adóelkerülés elleni küzdelemben Németországot, Ausztriát és Dániát is megelőzi Magyarország. Az irány tehát jó, a munkát folytatni kell - zárta bejegyzését Varga Mihály pénzügyminiszter.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×