eur:
393.94
usd:
369.22
bux:
65720.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója , mielőtt megállapodást ír alá a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek garanciájáról Pier Luigi Giliberttel, az Európai Beruházási Alap vezérigazgatójával a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2018. február 22-én. A megállapodással kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez az érintett társaságok.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagy újítás az Erste Banktól

Hétfőtől új digitális megoldás váltja az Erste Banknál a jelenlegi netbankot és mobilbankot - jelentette be Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: a 300 ezer mobilbanki ügyfelüknek hétfőn automatikusan frissül az alkalmazása, a 700 ezer netbanki felhasználónál az átállás fokozatos lesz. Nyár közepétől minden felületen a bank George elnevezésű, digitális megoldása lesz elérhető. A George a bank teljes szolgáltatáspalettáját lefedi a számlanyitástól a befektetési szolgáltatásig - mondta.

Kiemelte: a bankcsoporton belül Magyarországon van a legtöbb digitális ügyfél, az ügyfeleik 60 százaléka, ez az év végére az új platformmal 75 százalékra bővülhet terveik szerint.

A járványhelyzet felpörgette a digitalizációt, az új ügyfelek háromnegyede az új digitális megoldás miatt vált bankot

- mondta. A fejlesztéssel organikus növekedést terveznek elérni, az új ügyfelek száma is jelentősen bővülni fog várakozásaik szerint.

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank bevezeti a George csomagdíjas számlát és kártyát, amelyet online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni. A számla okos árazású, díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz.

Harmati László, a bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy az új a rendszer valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető: a banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót 4 évre visszamenőleg, kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján a költéseket. George a számlaadatokat havi és éves bontásban elemzi, figyelmeztet a túlköltésre, megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat. Az a céljuk, hogy a teljes ügyfélkör háromnegyede digitálisan aktív legyen, ezt jóval fejlettebb országokban sem tudták elérni - mondta. Kérdésre közölte: tavaly megduplázták a mobilbanki ügyfélszámot, erre idén is megvan minden esély.

Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatóságának vezetője arra mutatott rá, hogy az ügyfelek aktívabbak lesznek a pénzügyeik megtervezésében, a fejlesztés a pénzügyek tudatos kezeléséhez járul hozzá. Külső szolgáltatásokat is terveznek bevezetni még az idén, személyre szabott, költések alapján kidolgozott kereskedői kedvezményeket ajánl majd a rendszer a felhasználóknak. Több új fejlesztésen és együttműködésen dolgoznak, példaként említette a kuponrendszert vagy az előfizetéseket optimalizáló megoldást, ezek a rendszeren keresztül válnak elérhetővé.

Maurizio Poletto, az Erste Csoport digitális platformokért felelős igazgatósági tagjának közlése szerint a csoport 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztésekkel tette elérhetővé Kelet-Közép-Európában, öt országban a bank hatmillió ügyfelének nyújt személyre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat. Közlése szerit a magyar felület megelőzi fejlettségben a régiós országokét, az azonnali fizetési rendszernek köszönhetően.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×