INFORÁDIÓ
2022. szeptember 24. szombat
Gellért, Mercédesz

erste bank

jelasity radován

digitális

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója , mielőtt megállapodást ír alá a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott hitelek garanciájáról Pier Luigi Giliberttel, az Európai Beruházási Alap vezérigazgatójával a Magyar Tudományos Akadémia épületében 2018. február 22-én. A megállapodással kedvezőbb feltételekkel juthatnak hitelhez az érintett társaságok.

Nagy újítás az Erste Banktól

Infostart / MTI

Hétfőtől új digitális megoldás váltja az Erste Banknál a jelenlegi netbankot és mobilbankot - jelentette be Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója.

Hozzátette: a 300 ezer mobilbanki ügyfelüknek hétfőn automatikusan frissül az alkalmazása, a 700 ezer netbanki felhasználónál az átállás fokozatos lesz. Nyár közepétől minden felületen a bank George elnevezésű, digitális megoldása lesz elérhető. A George a bank teljes szolgáltatáspalettáját lefedi a számlanyitástól a befektetési szolgáltatásig - mondta.

Kiemelte: a bankcsoporton belül Magyarországon van a legtöbb digitális ügyfél, az ügyfeleik 60 százaléka, ez az év végére az új platformmal 75 százalékra bővülhet terveik szerint.

A járványhelyzet felpörgette a digitalizációt, az új ügyfelek háromnegyede az új digitális megoldás miatt vált bankot

- mondta. A fejlesztéssel organikus növekedést terveznek elérni, az új ügyfelek száma is jelentősen bővülni fog várakozásaik szerint.

A digitális platform indulásával párhuzamosan a bank bevezeti a George csomagdíjas számlát és kártyát, amelyet online, videós azonosítás segítségével lehet igényelni. A számla okos árazású, díja automatikusan igazodik a számlaforgalomhoz.

Harmati László, a bank lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy az új a rendszer valódi digitális pénzügyi asszisztensé tehető: a banki rendszerekben Magyarországon először alkalmazott elasztikus kereső az első néhány karakter után felkínálja a feltételnek megfelelő összes tranzakciót 4 évre visszamenőleg, kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján a költéseket. George a számlaadatokat havi és éves bontásban elemzi, figyelmeztet a túlköltésre, megjegyzi a számlaszámokat és a neveket, segít kitölteni az űrlapokat. Az a céljuk, hogy a teljes ügyfélkör háromnegyede digitálisan aktív legyen, ezt jóval fejlettebb országokban sem tudták elérni - mondta. Kérdésre közölte: tavaly megduplázták a mobilbanki ügyfélszámot, erre idén is megvan minden esély.

Bek-Balla László, az Erste Bank digitális csatornák igazgatóságának vezetője arra mutatott rá, hogy az ügyfelek aktívabbak lesznek a pénzügyeik megtervezésében, a fejlesztés a pénzügyek tudatos kezeléséhez járul hozzá. Külső szolgáltatásokat is terveznek bevezetni még az idén, személyre szabott, költések alapján kidolgozott kereskedői kedvezményeket ajánl majd a rendszer a felhasználóknak. Több új fejlesztésen és együttműködésen dolgoznak, példaként említette a kuponrendszert vagy az előfizetéseket optimalizáló megoldást, ezek a rendszeren keresztül válnak elérhetővé.

Maurizio Poletto, az Erste Csoport digitális platformokért felelős igazgatósági tagjának közlése szerint a csoport 2012-ben vezette be digitális platformját Ausztriában, majd folyamatos fejlesztésekkel tette elérhetővé Kelet-Közép-Európában, öt országban a bank hatmillió ügyfelének nyújt személyre szabott digitális pénzügyi szolgáltatásokat. Közlése szerit a magyar felület megelőzi fejlettségben a régiós országokét, az azonnali fizetési rendszernek köszönhetően.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018