INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

záhony

konténervonat

kína

ázsia

rail cargo hungaria

Egymást érik a behemót kínai konténervonatok Záhonynál

Egymást érik a behemót kínai konténervonatok Záhonynál

Infostart / MTI

Kiugró mértékben, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező ázsiai monstrumok száma.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja a Magyar Nemzetnek elmondta: a Rail Cargo Operator – Hungaria (RCO - HU) 2020 augusztusa óta tapasztalja a távol-keleti vasúti intermodális forgalom erősödését.

Míg 2019-ben négy Kínából érkező intermodális szerelvény lépte át Magyarország és ezzel együtt az Európai Unió határát Záhonynál, 2020 harmadik és negyedik negyedévében havonta már hat–nyolc vonat érkezett az átrakókörzetbe 45-50 negyvenlábas konténerrel megrakva. Kínából a vonatokat a Rail Cargo Group orosz vállalata szervezi kínai partnerével, és Záhonytól az RCH veszi át a továbbítást.

2020 első fél évében éves összevetésben 41,7 százalékkal nőtt a Kína és Európa között vasúton szállított konténerek száma. A lengyel–fehérorosz határ melletti Malaszewicze állomás már alig képes fogadni a havi kétszáz kínai konténervonatot. A forgalom várható növekedésére megoldást jelent Záhony fejlesztése.

Kovács Imre rámutatott, hogy a térségben tervezett jelentős beruházásokra alapozva a Rail Cargo Hungaria az ott bonyolított forgalom jelentős növekedésével számol a következő években. Az elnök szerint optimizmusra ad okot, hogy az EU a vasút évének nyilvánította a 2021-es esztendőt.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018