eur:
394.54
usd:
370.7
bux:
66511.14
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Magyar Turisztikai Ügynökség

Elképesztő, hol tartanak az ingatlanárak a Balatonnál

Négy éve még kétszeres volt a különbség az adriaihoz képest, a felzárkózás azonban megtörtént.

2016-ban még az adriai árak feléért lehetett balatoni ingatlanhoz jutni, ez a hátrány mára elolvadt - derül ki a G7 gazdasági portál cikkéből.

Idén az átlagos ár 300-500 ezer forint között mozog négyzetméterenként, 2018-ban ez 150-300 ezer volt a Balatonnál.

A horvát statisztikai hivatal adatai szerint a vidéki új ingatlanok adásvétele 550 ezer forint volt négyzetméterenként, a cikk következtetése az, hogy mivel adásvétel főleg a tengerparthoz közeli részen történik, és új ingatlanok tartoznak a statisztikába, kijelenthető a felzárkózás.

A Balaton áraival kapcsolatban Balogh László, az Ingatlan.com szakértője is elmondta a véleményét a portálnak. Szerinte a déli parton két év alatt 35, az északin 50 százalékos áremelkedés volt, ami folyamatában aligha tér el a portál következtetésétől, a négy év alatti 100 százaléktól. Szerinte Budapest mellett a Balaton a legpiacképesebb területe az országnak ilyen szempontból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×