INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

betét

számla

koronavírus

korlátozás

fogyasztás

moratórium

Debrecen, 2019. december 14. A 2019. év végén a Magyar Nemzeti Bank befejezi a bankjegyek korszerűsítését. A biztonsági elemek,- hologram fólia, színváltó nyomat, biztonsági szál, metszetmély nyomtatás, illeszkedő jel, vízjel, vakjel mellett megtartva a több évtizedes grafikai tradiciókat. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Soha ennyi pénz még nem feküdt szabadon lakossági számlákon

Infostart

Áprilisban 4,6 százalékos, 320 milliárdos növekedéssel történelmi csúcsra futott fel a lakosság látra szóló és folyószámlabetéti állománya.

Áprilisban 7266 milliárd forintra ugrott a lakosság látra szóló és folyószámlákon lévő betéti állománya.

A növekedést a koronavírus-járvánnyal járó vásárlási korlátozásokkal, a lényegesen kevesebb nyitva tartó üzlet miatt visszaeső fogyasztással és az állampapír-lejáratok mellett a hitelezési moratóriummal is magyarázzák a piaci szakemberek – írja a Világgazadság.

Az állomány az előző havinál 4,6 százalékkal, 319,3 milliárd forinttal nagyobb.

Ekkora ugrásra legutóbb 2016 decemberében volt példa, azt a hónapot jó eséllyel az év végi jutalmak dobták meg. Egy évtizede ennek az összegnek az ötöde sem feküdt szabadon hozzáférhető lakossági számlákon.

Nagy kérdés, hogy a növekedés a következő hónapokban is folytatódik-e. A gazadsági lap emlékeztet, egyrészt a válság hatásaként a legtöbben áprilisban kerültek utcára, az ő kieső bérük akkor is ronthatja a megtakarítási statisztikát, ha a moratórium miatt továbbra sem kell fizetniük az aktuális törlesztőrészleteket.

Továbbá, hogy az újranyitó boltok vonzása mennyire lesz erős, azaz milyen arányban futottak fel amiatt a látra szóló megtakarítások, hogy – kis túlzással – nem volt hol elkölteni a pénzt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018