eur:
393.94
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Genf, 2015. február 18.A HSBC brit bank emblémája Genfben, miután egy pénzmosáshoz kapcsolódó ügyben razziát tartottak a hatóságok a genfi fiókban 2015. február 18-án. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Nyitókép: MTI/EPA/Martial Trezzini

Az igazi bankleépítés: egy városnyi embert küldenek el

Már korábban is tervezte, de most úgy tűnik, végre is hajtja 35 ezer dolgozóját érintő elbocsátási tervét az HSBC – számol be a hírről a Reuters.

A bank belső feljegyzése szerint az HSBC középtávon 35 ezer dolgozójától tervez megválni, és továbbra is fenntartja a felvételi stopot – írja a Portfolio. Noel Quinn bankvezér azt írta alkalmazottainak, hogy az elbocsátás nem egy „ha” kérdéskör volt, hanem egy „mikor”, előbb-utóbb tehát bekövetkezett volna.

Az HSBC márciusban odázta el a tervezett létszámleépítést, mivel a koronavírus kitörése miatt senkit nem akartak hirtelen állástalanná tenni. A profitszámok ugyanakkor nem javulnak, így a bank kénytelen ismét elővenni az elbocsátási tervet, Quinn szerint a leépítések az év második felében jöhetnek.

A bank részvényárfolyama március eleje óta 27 százalékot esett. Februárban bejelentették, hogy összeolvasztanák privátbanki és vagyonkezelési üzletágaikat, visszavágnák az európai részvényüzletágat és csökkentenék az amerikai lakossági hálózatukat, hogy mindezzel 4,5 milliárd dollárnyi költséget faragjanak le.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×