INFORÁDIÓ
2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

koronavírus

ksh

vendéglátás

kiskereskedelem

Sokkoló adatok a hazai vendéglátás összeomlásáról

Sokkoló adatok a hazai vendéglátás összeomlásáról

Infostart

Közzétette a KSH a legfrissebb kiskereskedelmi és vendéglátási adatokat – teljesen összeroppant a vendéglátás a koronavírus-válság időszakában,

Az év első hónapjaiban még robogott a kiskereskedelem, március közepén pedig 50 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakában mért szintet. Március vége felé azonban már visszaesett a fogyasztás, összefüggésben a hónap első felében tapasztalt felhalmozással – írja a friss adatok alapján a Portfolio.

A kijárási korlátozások közepette, áprilisban azonban már erőteljes volt a visszaesés, voltak olyan napok, amikor az előző év azonos időszakához képest 50 százalékos visszaesést láthattunk. Áprilisban átlagosan 13 százalék körüli visszaesést mutathatott a kiskereskedelem.

Májusban már az előző havinál stabilabban alakult a kiskereskedelmi forgalom, de a hónap első fele még kétszámjegyű visszaesést hozott. Májusban több területen még igen komoly visszaeséseket láthatunk, de már a stabilizálódás jelei is megmutatkoznak. Viszont

korábban soha nem mértek még olyan magas online kiskereskedelmi forgalmat, mint a kijárási korlátozások időszakában.

A kijárási korlátozások időszakában a vendéglátás a harmadára esett az előző év azonos időszakához képest, május közepén pedig feleakkora volt, mint tavaly ilyenkor. Az előző hónaphoz képest mért élénkülés a korlátozó intézkedések feloldásának köszönhető, de májusban eddig átlagosan 60 százalék körüli a visszaesés mértéke.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018