eur:
393.82
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A walesi herceg londoni hivatala, a Clarence House által közreadott kép Károly walesi hercegről, brit trónörökösről, amint koronavírustesztjéről nyilatkozik a skóciai Birkhallban 2020. április 1-jén. walesi herceg londoni hivatalának, a Clarence House-nak a 2020. március 30-i közleménye szerint a korábban koronavírussal diagnosztizált 71 éves Károly herceg jól van, kikerült a karanténból.

Földműves munkára küldi a brit alattvalókat Károly herceg

Károly herceg arra buzdítja a briteket, hogy menjenek ki a földekre és segítsenek a gazdáknak a termés betakarításában e járványos időkben.

A brit trónörökös egy Instagramra feltett videoüzenetben emlékeztette kedden a briteket arra, hogy az élelem "nem varázsszóra terem", hanem a "nagyszerű" brit állattenyésztők és növénytermesztők munkájával kezdődő folyamat eredménye.

A herceg, aki maga is biogazdálkodást folytat skóciai, birkhalli veteményeskertjében, elismerte, hogy a szántóföldeken végzett munka nem kimondottan vonzó, és "olykor fárasztó".

Üzenetével a trónörökös a kormány és az agrárszektor közös, Pick for Britain nevű kampányát támogatja, amelynek célja többletmunkaerő toborzása a földekre a járvány idején.

A kampány keretében egyebek között a diákokat buzdítják arra, hogy töltsék be azoknak a külföldi mezőgazdasági munkásoknak a helyét, akik a koronavírus-járvány miatt hazájukban rekedtek. Az idénymunkások hiánya előrevetíti annak rémképét, hogy a földeken rohad el a betakarítatlan gyümölcs és zöldség.

A helyzetet súlyosbítja, hogy sok, főleg kelet-európai vendégmunkás véglegesen visszatért hazájába az után, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×