eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

A nyereség ellenére kirúgások a Ryanairnél

Egymilliárd eurós adózott nyereséget könyvelt el a Ryanair a március 31-ével zárult, 2020-as pénzügyi évben, 13 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az első negyedévre viszont már 200 millió eurós veszteséggel számol az ír, fapados légitársaság.

A cég közleménye szerint a pénzügyi év során 10 százalékkal, 8,4 milliárd euróra növelték az árbevételt, az utasforgalom 4 százalékkal 148 millióra emelkedett. A társaság 13 százalékkal 1 milliárd euróra növelte adózott eredményét, utasonkonként 6 százalékkal nagyobb, 57 eurós árbevételre tettek szert.

A Ryanair azonban már figyelmeztetett, hogy a koronavírus-járvány miatt a június 30-ával záruló első negyedévben 200 millió eurós veszteségre számít. A társaság leszögezte, nem fog állami támogatást kérni a válság túléléséhez, ellentétben versenytársaival, amelyek a Ryanair szerint tiltott állami támogatást kapnak, és ezzel önköltségi ár alatt tudják majd a jegyeket értékesíteni.

A légitársaság helyzetértékelésében jelezte, megkezdte a tárgyalást a Boeinggel az új megrendelésű gépek átvételének halasztásáról, mivel a következő két évben a vártnál kevesebb új gépre lesz a cégnek szüksége.

Emellett megkezdték a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a létszámcsökkentésről, bázisbezárásokról, fizetéscsökkentésről.

Május elején a cég azt közölte: 3000 dolgozót bocsát el a Ryanair és 20 százalékkal csökkentik a béreket.

A Ryanair csoporthoz tartozó Laudánál is folyamatban vannak ezek a tárgyalások, de a Ryanair már figyelmeztetett, hogy ha a héten nem sikerült megállapodni, akkor bezárják a Lauda bécsi bázisát, és háromszáz embert küldenek el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×