eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nagy visszaesést hozott a március

Márciusban 5,6 százalékkal csökkent az ipari termelés, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 10,0 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

A koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok hatása ebben az időszakban már jelentős volt - erősítette meg második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző hónaphoz képest 10,4 százalékkal visszaesett a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás márciusban.

Az ipari export volumene 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az ipar belföldi értékesítése 0,8, ezen belül a feldolgozóiparé 1,9 százalékkal mérséklődött az előző év azonos hónapjához képest.

Az előző havi növekedéssel szemben a járműgyártás 19,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A számítógépek, elektronikai, optikai termék gyártása 1,7 százalékkal emelkedett, az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása számottevően, 12,7 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×