eur:
394.83
usd:
371.33
bux:
66466.4
2024. április 16. kedd Csongor
Az új automata csomagfeldolgozó rendszer a Magyar Posta Csomaglogisztikai Üzemében 2018. október 8-án.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Kellemetlen változással szembesülhetnek sokan

Drágább és lassabb a szállítás külföldről - olvasható a Világgazdaságban

A nemzetközi postaforgalomban útvonaltól függően 40-50 százalékos emeléstől ötszörös ugrásig terjed a szállítási költségek koronavírus-világjárvány miatti drágulása - írja a lap, hozzátéve, hogy

a távol-keleti csomagokra 3-8, addig az amerikaiakra akár 8-12 hetet is várni kell.

Kína a küldemények egy részét szárazföldi útvonalra állította át, az Európába szánt küldemények vasúton érkeznek, főként Litvániába és Lengyelországba, onnan pedig kamionokon jutnak a célországba, ami miatt legalább két héttel hosszabb a szállítási idő - tájékoztatta a lapot a Magya Posta.

Mintegy 10 százalékos visszaesés tapasztalható az európai forgalomban, amelyben a március közepi határzárak rövid időre hirtelen vákuumot okoztak. Európai viszonylatban a legtöbb csomagküldemény Németországból és Belgiumból érkezik Magyarországra.

A posta a kimenő lakossági küldeményeknél is tapasztalt szigetszerű növekedést áprilisban, például Németország irányába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Nagy esésben az OTP

Nagy esésben az OTP

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hangulatot esetlegesen befolyásoló adatok érkeznek majd a nap folyamán, az Egyesült Államokból lakáspiaci adatok és ipari statisztikák érkeznek, de a fontkitettséggel bírók számára érdekes lehet a brit munkaerőpiaci adat is. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×