INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 26. szombat
Jusztina, Pál

pénzmosás

ékszer

műtárgy

kereskedelem

Kényes kérdésbe futhat bele péntektől, aki drága órát, ékszert vesz

Kényes kérdésbe futhat bele péntektől, aki drága órát, ékszert vesz

Infostart

Értékesebb aranyékszert, karórát, műkincset sem lehet január 10-től úgy vásárolni, hogy nem igazolja az ügyfél, miből kereste meg a rávalót.

Az új pénzmosás elleni szabály értelmében január 10-től már a nemesfémekkel vagy az azokból készült tárgyakkal kereskedők is kötelesek átvilágítani az ügyfeleiket 4,5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó összegű ügyleti megbízás teljesítésekor - emlékeztet a Napi.hu.

Az értékhatár korábban 3,6 millió forint volt, ezt emelték meg 900 ezerrel. A cikk szerint ezzel együtt mostantól

már nemcsak a készpénzes, hanem a a kártyás és az átutalással teljesített ügyletekre is vonatkozik az átvilágítási kötelezettség.

Az árukereskedők kötelesek lesznek ügyfél-átvilágítást alkalmazni a 3 millió forintot elérő vagy meghaladó összegű ügyleti megbízások készpénzben történő teljesítésekor.Ez némi lazítást jelent, hiszen itt az értékhatár korábban 2,5 millió forint volt.

Január 10-től a pénzmosási törvény hatálya alá tartoznak a kulturális javak (műalkotások, régiségek) kereskedelmével vagy közvetítésével foglalkozó szolgáltatóknál lebonyolított olyan ügyletek vagy ügyletsorozatok is, amelyek értéke eléri vagy meghaladja a 3 millió forintot; illetve kulturális javak (műalkotások, régiségek) tárolásával vagy kereskedelmével szabadkikötőkben foglalkozó vagy közvetítőként szabadkikötőkben eljáró szolgáltatók olyan ügyletei, amelyek értéke eléri vagy meghaladja a 3 millió forintot - írja a Napi.hu.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018