eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Céges zászlók lobognak az IKEA az első magyarországi áruháza előtt a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Az IKEA jövőre már nem tart egyszer használatos műanyag termékeket

2030-ra a cég csak olyan termékeket fog gyártani, amelyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek

Az IKEA valamennyi piacán kivonja január elsejétől az egyszer használatos műanyag termékeket, egyebek mellett az egyszer használatos műanyag szívószálakat, tányérokat, poharakat, evőeszközöket és fagyasztótasakokat - közölte a svéd lakberendezési vállalat.

Vladimir Vísek, a cseh-magyar-szlovák régió fenntarthatósági vezetője kifejtette az intézkedés célja, hogy a vásárlóikat arra ösztönözzék, hogy a termékeket hosszú ideig használják, és azokat részesítsék előnyben, amelyek fenntartható módon készültek, a műanyagok esetében például újrahasznosított PET palackokból.

Kiemelték, 2030-ra az IKEA csak olyan termékeket fog gyártani, amelyek megújuló vagy újrahasznosított anyagokból készültek, továbbá támogatja a használt termékek felújítását, újraeladását, illetve újrafeldolgozását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×