INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

elektromos autó

autó

dízelautó

Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.

Kétszer népszerűbb itthon az e-autó, mint Németországban

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka elektromos gépkocsit venne - derült ki egy 10 országban elvégzett kutatásból. Ezzel a tervükkel a magyarok az élmezőnyben végeztek Patócs Renáta, a felmérést készítő E.On hazai leányvállalatának szóvivője szerint.

A megrendelő számára is meglepő eredményeket hozott egy friss közvélemény-kutatás, ami arra irányult, hogy kiderüljön, az autóvásárlást tervező magyarok mekkora hányada gondolkodik elektromos autóban.

"Minden harmadik magyar, aki a jövőben autóvásárlást tervez, elektromos autót venne. Ha hihetünk ennek a kutatásnak, akkor gyakorlatilag néhány év múlva meg fog változni az utcák képe, és teljesen más autók fognak közlekedni az utcákon, ugyanis lényegében minden harmadik autó elektromos autó lesz" - mondta el az InfoRádióban Patócs Renáta, a felmérést készíttető E.On hazai leányvállalatának szóvivője.

A magyarokat ebben a számban csak a románok és az olaszok előzik meg, míg például Németországban csak minden hatodik ember döntene elektromos autó vásárlása mellett.

Arról, hogy a többségnek mi volt a baja a zöld rendszámos autókkal, elmondta,

a magas vételár és a korlátozott hatótávolság még mindig elrettentő erő.

"Jellemző az országainkra a töltőinfrastruktúra viszonylagos fejletlensége, és ez valóban gátja lehet, illetve volt mindeddig az elektromos autók preferenciájának, viszont ebben is nagyságrendet lépett előre Magyarország" - mondta.

A felmérés azt is kimutatta, hogy visszaszorulóban vannak a dízelautók egész Európában.

"Kimondhatjuk, hogy Magyarország és Németország a legkevésbé dízelbarát ország, mindkét országban a megkérdezetteknek csak 13 százaléka venne a mostani körülmények között dízelautót"

- árulta el Patócs Renáta.

A kutatást 10 ezer emberrel végezték 10 európai országban.

Nyitókép: Elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018. november 28-án. MTI/Varga György

Kapcsolódó hang

Elektromos autók - Patócs Renáta
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018