eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Tesla márkájú elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson lévő István Fogadónál az átadás napján, 2018. november 28-án.
Nyitókép: Elektromos autót töltenek Magyarország legnagyobb, egyszerre kilenc elektromos autó fogadására alkalmas töltőállomásán a Nagykanizsához közeli Sormáson 2018. november 28-án. MTI/Varga György

Kétszer népszerűbb itthon az e-autó, mint Németországban

Az autóvásárláson gondolkodó magyarok 29 százaléka elektromos gépkocsit venne - derült ki egy 10 országban elvégzett kutatásból. Ezzel a tervükkel a magyarok az élmezőnyben végeztek Patócs Renáta, a felmérést készítő E.On hazai leányvállalatának szóvivője szerint.

A megrendelő számára is meglepő eredményeket hozott egy friss közvélemény-kutatás, ami arra irányult, hogy kiderüljön, az autóvásárlást tervező magyarok mekkora hányada gondolkodik elektromos autóban.

"Minden harmadik magyar, aki a jövőben autóvásárlást tervez, elektromos autót venne. Ha hihetünk ennek a kutatásnak, akkor gyakorlatilag néhány év múlva meg fog változni az utcák képe, és teljesen más autók fognak közlekedni az utcákon, ugyanis lényegében minden harmadik autó elektromos autó lesz" - mondta el az InfoRádióban Patócs Renáta, a felmérést készíttető E.On hazai leányvállalatának szóvivője.

A magyarokat ebben a számban csak a románok és az olaszok előzik meg, míg például Németországban csak minden hatodik ember döntene elektromos autó vásárlása mellett.

Arról, hogy a többségnek mi volt a baja a zöld rendszámos autókkal, elmondta,

a magas vételár és a korlátozott hatótávolság még mindig elrettentő erő.

"Jellemző az országainkra a töltőinfrastruktúra viszonylagos fejletlensége, és ez valóban gátja lehet, illetve volt mindeddig az elektromos autók preferenciájának, viszont ebben is nagyságrendet lépett előre Magyarország" - mondta.

A felmérés azt is kimutatta, hogy visszaszorulóban vannak a dízelautók egész Európában.

"Kimondhatjuk, hogy Magyarország és Németország a legkevésbé dízelbarát ország, mindkét országban a megkérdezetteknek csak 13 százaléka venne a mostani körülmények között dízelautót"

- árulta el Patócs Renáta.

A kutatást 10 ezer emberrel végezték 10 európai országban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×