INFORÁDIÓ 
2020. január 22. szerda
Artúr, Vince

bér

fizetés

betanított munkás

fizikai dolgozó

Útépítő munkások dolgoznak az M85-ös gyorsforgalmi út Enese - Csorna között épülő szakaszán, Győr közelében 2014. szeptember 25-én. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 450 milliárd forintos infrastrukturális programjának részeként valósul meg az M85 gyorsforgalmi út kiépítése. Az M85-ös gyorsforgalmi út Győr-Csorna közötti, 38 kilométer hosszú, 2x2 sávos szakasza, amely új nyomvonalon épül, 2015 nyarára készül el.

Átlépte a lélektani határt a betanított munkások bére

Infostart

A bruttó 1000 forint már országszerte megvan, az országos átlag pedig jelen pillanatban 1165 forint. A Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon lehet a legjobban keresni ebben a kategóriában.

Az idei év felére 1165 forint lett a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami egy év alatt 16 százalékos növekményt mutat - olvasható a Járműipar.hu portálon a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó társaság, a Trenkwalder Recruitment Kft. több mint 7 ezer dolgozó béradatait feldolgozó elemzése alapján. Az összeg a Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon elérheti vagy akár meg is haladhatja az 1300-1400 forintot.

Már az alacsonyabban fizetett betanított munkát végzők körében is csupán a nyugat- és dél-dunántúli, valamint az észak-alföldi régiókban fordul elő 1000 forint alatti órabér.

A következő időszakok béremelési üteme - az adatelemzés szerint - elsősorban azon múlhat, hogy mennyire súlyosbodik a munkaerőhiány, illetve, hogy a vállalatok milyen hatékonysági lépésekkel tudják ellensúlyozni ennek negatív következményeit.

A felsőbb kategóriákban is gyorsult a béremelkedés üteme: a BDO Magyarország több mint 60, nemzetközi tulajdonú magyarországi leányvállalat közel 500 középvezetőjénél idén a második negyedévben 5,1 százalékos éves bérnövekedést tapasztalt. Tavaly ilyenkor 4,7 százalékos bérnövekedés zajlott le ebben a szegmensben, vagyis a bérek emelkedésének gyorsulása ebben a körben is észlelhető.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018