eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fürdőzők a fennállásának 100. évfordulóját ünneplő budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda kültéri medencéjében 2013. június 14-én.
Nyitókép: MTI/Marjai János

A csúcsok csúcsa jön Budapesten

Jó idő esetén a négynapos hosszú hétvégén megdöntheti a hőségriadós napokon felállított rekordot a budapesti fürdőkbe látogatók száma.

Az elmúlt hétvégén a hőség miatt az idei nyári szezon rekordforgalmát könyvelték el a budapesti fürdők – közölte az InfoRádióval Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója. Vasárnap a 13 fürdőegységben több mint 36 ezer látogató fordult meg, hétfőn pedig több mint 37 ezer ember választotta ezt a kikapcsolódást.

"Májusban nem volt olyan jó idő, mint tavaly, ezért a látogatószámok is elmaradtak a 2018-ban regisztráltaktól, júniusban viszont a jó idővel megemelkedtek a látogatottsági mutatók is. A változékony július ismét meglátszott az adatokon. Összességében nem volt kiemelkedő az eddigi nyári szezon" - értékelt Czinege Szilvia, hozzátéve:

voltak sikeres időszakok, például a pünkösdi vagy az azt követő hétvége, valamint az előző vasárnap-hétfő már említett rekorder, hőségriadós napjai.

Kiemelkedő volt a forgalom a Palatinus strandfürdőben, ahol szombaton csaknem 6 ezer, vasárnap több mint 7300 vendég fordult meg, hétfőn pedig 8000 fölé ment a vendégszám, csakúgy, mint aznap a Széchenyi fürdőben. A nemrégiben átadott Pesterzsébeti fürdőt is mintegy 4500 vendég kereste fel.

"Az a tapasztalatunk, hogy legalább 2-3 napsütéses, meleg napnak el kell telnie, hogy az emberekben kialakuljon az az érzés, hogy strandra kívánnak menni".

Ez az oka annak, hogy a "csak" 30 Celsius-fokos, folyamatos napsütéses időjárás jobban bevonzaná az embereket a fürdőkbe, strandokra, mint a szélsőséges meleg időszakokat és azután esőket hozó változékony idő - magyarázta Czinege Szilvia.

A budapesti fürdőkben a hosszú hétvége alatt a szokásos hétvégi/ünnepnapi nyitvatartással várják a vendégeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×