eur:
394.89
usd:
363.21
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
SX4 S-CROSS típusú autók a Suzuki esztergomi gyárában 2013. szeptember 6-án.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Ezeket az autókat veszi a magyar

2019 első félévében összesen 87 447 új személygépkocsit és kishaszonjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, 7,5 százalékkal többet, mint tavaly az első hat hónapban.

A személyautók versenyében behozhatatlannak tűnő előnyt épített fel a Suzuki (11 698 autó) az év első felében, mögötte jelentősen lemaradva második a Ford (7051 autó), harmadik pedig a szépen fejlődő Skoda (6486 autó) – írja az Autoszektor.hu a Datahouse adatira hivatkozva. A top 10-ben helyet kapott az Opel, a Toyota, a Volkswagen, a Dacia, a Fiat, a BMW és a Jeep is.

A magyar személyautó-piacon idén

a szabadidő-autók a legnépszerűbbek

(27 472 SUV), ezek tették ki az eladások 37,49 százalékát (bestseller Suzuki Vitara). A népszerűségi listán ezután az alsó-középkategóriás járművek következnek, ezek tették ki az eladások 29,48 százalékát (bestseller a Suzuki SX4 S-Cross), majd a kisautók 14,09 százalékos részesedéssel (bestseller Renault Clio).

A legkelendőbb egyterű a Kia Venga, a legnépszerűbb felső-középkategóriás kocsi a Volkswagen Passat, a minik között a Fiat 500 az első, a nagyautók között vezet a BMW 5/M5, a sportkocsi kategóriájában a Ford Mustang, a luxusautók között pedig a BMW 7. A legkelendőbb kisteherautó a Ford Transit, a legmenőbb pickup a Ford Ranger.

Különlegességek

Számos különlegesség kapott magyar rendszámot már idén: egy Lotus Evora, egy Alfa Romeo 4C, egy Maserati Quattroporte, egy Ferrari GTC4 Lusso, egy Tesla Model X, egy Audi R8, két Ferrari 812 Superfast, két Ferrari 488, két Aston Martin DBS, két Jaguar F-Type, három Lexus LC 500, három Tesla Model S, négy Bentley Continental, négy Ferrari Portofino, öt Nissan GT-R, hat Maserati Levante, kilenc Mercedes-Benz S-osztály Maybach, kilenc Jaguar I-Pace, 12 Tesla Model 3, 13 BMW X6 M, 14 Porsche 911, 22 Audi e-tron, 25 hatszáz lóerős BMW M5, 35 (!) Mercedes-Benz G63/G65 AMG, 56 (!) BMW X5 M, 57 (!) Mercedes-AMG GT, sorolták.

Magyarországon az első hat hónapban forgalomba helyezett 74 543 új személygépkocsi 13,5 százaléka magyarországi gyárban készült. A listát a Suzuki Vitara vezeti, majd a Suzuki SX4 S-Cross és az Audi A3 Limousine következnek.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×