INFORÁDIÓ 
2020. május 27. szerda
Hella

elektromos autó

töltő

mobilitás

lidl

Elektromos autót töltenek az első átadott okos közvilágítási oszlopról Budapesten a Lechner Ödön fasorban 2018. augusztus 21-én. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. együttműködésében, a főváros különböző pontjain felállított, öt okos közvilágítási oszlop elektromosautó-töltőt, ingyenes wifit, segélyhívót és digitális hirdetőoszlop-funkció szolgáltatást nyújt.

Újabb e-töltők lepik el az országot

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Csaknem 200 elektromosautó-töltő berendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl kiskereskedelmi lánc - erősítette meg az InfoRádiónak a Világgazdaság értesülését a Magyar Energetikai- és Közműszabályozási Hivatal szóvivője.

Százhat magyarországi helyszínen összesen 190 elektromosautó-töltő berendezés üzemeltetésére kapott engedélyt a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). Ez a négy hazai gyártású ABB gyorstöltő esetében egyenként négy töltőpontot jelent, a többinél, az ausztriai Swarco berendezéseknél pedig kettőt, így egyszerre akár 372 autó is vételezhet áramot a hazai Lidlnél.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője szerint a legfrissebb adatok szerint országosan már 727 töltőoszlop van, így Magyarország év végére átjárhatóvá válik az elektromos járművekkel.

Január 1-jéig minden 1500 négyzetméteresnél nagyobb áruház parkolójában meg kellett jelennie két berendezésnek száz férőhelyenként, illetve ugyanennyinek minden olyan üzlet parkolójában, amely 50 ezer lakosúnál nagyobb településen működik - közölte a Világgazdaság.

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Scherer Zsolt
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018