eur:
394.17
usd:
370.23
bux:
65674.48
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Ha drágul a liszt, a kenyér is drágább lesz

Nincs kizárva, hogy az alapvető pékáruk, így akár a kenyér ára is emelkedjen, de mindez az idei alapanyagáraktól függ – közölte a Magyar Pékszövetség elnöke.

Septe József szerint nincs jó állapotban az ágazat. Nem állnak jól a pékek, rossz a sütőipar gazdasági helyzete, nagyok a költségtényezők, de kicsi a jövedelmezőség, miközben, automatizálásokra, gyárfelújításokra, logisztikai fejlesztésekre szorulnának - sorolta az InfoRádiónak a pékszövetség elnöke

Az ezekhez szükséges pluszforrások egy részéhez pályázatok útján juthatnak hozzá az ipar képviselői, ismertette, a költségeken viszont már nem tudnak faragni. "Nagyon megnőttek a költségek, mind az energia, mind pedig az alapanyagárak.

A költségcsökkentés végére értünk"

– húzta alá Septe József.

A szakember továbbá megjegyezte, miután mindenki abban az irányban mozdult el, hogy minőségibb termékeket gyártson minőségibb alapanyagokból, nyilvánvalóan magasabb árakat fognak elszámolni a pékek.

Végezetül megjegyezte, amíg a sütőipar számára legfontosabb alapanyag (vagyis a liszt) ára nem tisztázott, addig csak találgatni tudnak, hogy lesz-e áremelkedés. De nincs kizárva, ismerte el kérdésre válaszolva Septe József.

Az áfacsökkentést pedig továbbra is szorgalmazza

a szakma részére a Magyar Pékszövetség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×