eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
New York, 2012. február 13.2011. július 13-i felvétel a Moodys amerikai hitelminősítő New York-i székházán látható emblémáról. A Moodys 2012. február 14-én kilenc EU-tagállam, köztük nyolc euróövezeti tagország adósosztályzatát, illetve besorolásainak kilátását lerontotta. (MTI/EPA/Andrew Gombert)
Nyitókép: MTI/EPA/Andrew Gombert

Rontott a magyar bankrendszer kilátásain a Moody's

Stabilra változtatta a magyar bankrendszer kilátását az eddigi pozitívról a Moody's Investors Service.

A nemzetközi hitelminősítő mindenekelőtt azzal a véleményével indokolta a lépést, hogy a magyar bankok pénzügyi mérlegének kockázatmentesítési folyamata jórészt befejeződött, és a következő 12-18 hónapban a kinnlevőség-portfóliók minőségének javulási mozgástere az eddigieknél korlátozottabb lesz, a javulás üteme pedig várhatóan lassulni kezd.

A Moody's Londonban ismertetett keddi elemzésében közölte: azzal számol, hogy a magyar bankszektor rendszerszintű nem teljesítő kinnlevőség-állományának aránya a teljes hitelportfólión belül 5,5 százalék körüli szintre csökken 2019 végéig a tavalyi év végén mért 6,2 százalékról.

A hitelminősítő hangsúlyozza, hogy a magyar bankrendszer nem teljesítő követeléseinek rátája 2016-ban még 15 százalék környékén járt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×