eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma
Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Besegít az agrár-generációváltásba az MKB

Az MKB kiemelt figyelmet fordít agrár-, és élelmiszer-ipari tevékenységek és fejlesztések finanszírozására - mondta az InfoRádiónak a pénzintézet elnök-vezérigazgatója azt követően, hogy aláírták az újabb, egy évre szóló stratégiai megállapodást a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével.

Folyamatosan keresi azon partnereit az MKB Bank, amelyek magasabb hozzáadott érték termelésére, hatékonyságnövelésre képesek, a mezőgazdaság márpedig Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerint éppen ilyen.

"Képzés, gépesítés, robotizálás, digitalizáció" - említett néhány területet azok közül, amelyekben kiugrási lehetőséget mutat az agrárium a bank szerint. Nagy kihívást jelent ugyanakkor - e szektorban is - a friss munkaerő bevonása.

A bank fő terméke a mezőgazdaságot segítő gépek lízingfinanszírozása, a piacon ez idő tájt is 13 milliárd forint értékben vannak kint ezekkel a termékekkel hiteladás szintjén,

ami így összességében több tízmilliárd forint értékű gépparkot jelent.

A friss partner Megfosz elnöke, Harsányi Zsolt az InfoRádiónak elmondta, fiataloknak szóló programokat szerveznek, ilyen például a "Legyél te is mezőgépész" verseny.

"Egyszerű, kis feladatok megoldásával Párizsba, Németországba vagy Krakkóba lehetett eljutni a korábbiakban" - mondta el Harsányi, aki szerint nem elég behívni a fiatalokat a különböző agrárszakmákba, ott is kell tartani őket.

A mostani megállapodás pénzügyi kerete a két fél részéről 30-30 millió forint.

A 28 éve alapított MKB-Eurolízing 3 éve vesz részt mezőgazdasági finanszírozásban, korábban az autólízingben volt piacvezető szereplő - mondta el Vály Judit, az MKB-Eurolízing vezérigazgatója az InfoRádióban. Vály szerint nagyon fontos támogatni a generációváltást a mezőgazadságban, ezért tanácsadást is nyújtanak abban, hogyan lehet a legjobban kihasználni ezeket a lehetőségeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×