INFORÁDIÓ 
2019. május 21. kedd
Konstantin

generációváltás

mezőgazdaság

mkb

balog ádám

megfosz

Budapest, 2016. január 27. Az MKB Bank márvány cégtáblája a központi székháza kovácsoltvas bejárati kapuja mellett a főváros V. kerületében, a Váci utca 38-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Besegít az agrár-generációváltásba az MKB

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Az MKB kiemelt figyelmet fordít agrár-, és élelmiszer-ipari tevékenységek és fejlesztések finanszírozására - mondta az InfoRádiónak a pénzintézet elnök-vezérigazgatója azt követően, hogy aláírták az újabb, egy évre szóló stratégiai megállapodást a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével.

Folyamatosan keresi azon partnereit az MKB Bank, amelyek magasabb hozzáadott érték termelésére, hatékonyságnövelésre képesek, a mezőgazdaság márpedig Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerint éppen ilyen.

"Képzés, gépesítés, robotizálás, digitalizáció" - említett néhány területet azok közül, amelyekben kiugrási lehetőséget mutat az agrárium a bank szerint. Nagy kihívást jelent ugyanakkor - e szektorban is - a friss munkaerő bevonása.

A bank fő terméke a mezőgazdaságot segítő gépek lízingfinanszírozása, a piacon ez idő tájt is 13 milliárd forint értékben vannak kint ezekkel a termékekkel hiteladás szintjén,

ami így összességében több tízmilliárd forint értékű gépparkot jelent.

A friss partner Megfosz elnöke, Harsányi Zsolt az InfoRádiónak elmondta, fiataloknak szóló programokat szerveznek, ilyen például a "Legyél te is mezőgépész" verseny.

"Egyszerű, kis feladatok megoldásával Párizsba, Németországba vagy Krakkóba lehetett eljutni a korábbiakban" - mondta el Harsányi, aki szerint nem elég behívni a fiatalokat a különböző agrárszakmákba, ott is kell tartani őket.

A mostani megállapodás pénzügyi kerete a két fél részéről 30-30 millió forint.

A 28 éve alapított MKB-Eurolízing 3 éve vesz részt mezőgazdasági finanszírozásban, korábban az autólízingben volt piacvezető szereplő - mondta el Vály Judit, az MKB-Eurolízing vezérigazgatója az InfoRádióban. Vály szerint nagyon fontos támogatni a generációváltást a mezőgazadságban, ezért tanácsadást is nyújtanak abban, hogyan lehet a legjobban kihasználni ezeket a lehetőségeket.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Kapcsolódó hang

MKB-aktivitás az agráriumban - Balog Ádám
 


MKB-Megfosz megállapodás - Harsányi Zsolt
 


MKB-Eurolízing-Megfosz megállapodás - Vály Judit
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018