eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tóth János hivatásos vadász síppal hív be egy őzbakot üzekedés idején Tiszaföldvár környékén a Dózsa vadásztársaság területén 2013. augusztus 15-én. Szerencsés esetben a tapasztaltabb vadászok az őzsuta hívóhangját csalsípokkal utánozva közel tudják hívni magukhoz az őzeket, így az egyébként nagyobb takarást adó nyári vegetációban is meg tudják figyelni az állatokat a vadgazdák.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Már az idén 7 milliárd forint jut a 2021-es vadászati világkiállításra

A pénzt a világkiállítást megelőző lépések megvalósítására, részben pedig egy, a feladatok ellátásához szükséges projektcég felállítására szánják.

Idén év elején már a megvalósítás szakaszába lép a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás lebonyolításának előkészítése – erről még tavaly decemberben beszélt Kovács Zoltán a rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos egy sajtóbeszélgetésen.

A vadászati kiállítás megrendezésére a kabinet 2019-re több mint 7 milliárd forintot különített el a központi költségvetésben részben a világkiállítást megelőző lépések megvalósítása, részben pedig egy, a feladatok ellátásához szükséges projektcég felállítására. Utóbbi feladata lesz a világkiállítás kivitelezésének koordinálása és az ezekhez szükséges összegek kiutalása.

A Magyar Közlönyben december 13-án megjelent kormányhatározat szerint

a világkiállítás lebonyolításért felelős kormánybiztosnak és Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettesnek 2019. végéig kell véglegesítenie a rendezvény és az ehhez szükséges programok előkészítési munkálatait és költségeit.

Ezzel összefüggésben a korábban rögzített pénzügyi előirányzatot a Magyar Közlöny január 28-i száma kiegészíti: a kiállítás előkészítésének és felvezető eseményeinek támogatása címén ugyanis az egyéb működési célú kiadások során egy 3 milliárd 396 millió forintos tétel, míg az egyéb felhalmozási célú kiadások során egy plusz 95 millió forintos költségkeret szerepel.

Semjén Zsolt miniszerelnök-helyettes egy tavaly év végi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a világkiállításnak három pillére lesz:

  1. az építkezések,
  2. a kapcsolattartás a nemzetközi szervezettekkel,
  3. a konkrét rendezvények lebonyolítása.

A miniszterelnök-helyettes arról is beszámolt, hogy a rendezvényre legalább 1 millió látogatót várnak. A világkiállítás fő budapesti helyszíne a tervek szerint a Hungexpo lesz, de szerepet kap a programok lebonyolításában a Fővárosi Állat- és Növénykert valamint a Kincsem Park is. Magyarország 1971-ben rendezett utoljára vadászati világkiállítást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×