eur:
392.7
usd:
366.19
bux:
66797.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Központosította a kormány az állami informatikai beszerzéseket

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács, valamint egy hivatalos csatornákon még nem elérhető ügynökség bevonásával január elsejével egyszerre két szervezet dönt az állami szervek informatikai közbeszerzéseiről.

Egy tavaly év közepén elfogadott törvénymódosítás után az év végén, december 27-én megjelent Magyar Közlönyből kiderült, hogy a kormány a kormányzati informatikai beszerzési feladatok ellátásával kapcsolatos ajánlatkérésre feljogosított szervként a Digitális Kormányzati Ügynökséget jelölte ki.

Ez a szervezet a január elsejétől hatályos rendelet szerint informatikai fejlesztési terveket is készít, és ezeket véleményezésre a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács számára küldi meg. A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács jóváhagyása a beszerzések eljárásában is több ponton szükséges. Az informatikai tanács tevékenységének támogatására a kormány a Miniszterelnöki Kormányirodát jelölte ki.

A Digitális Kormányzati Ügynökség a beszerzési tárgyanként és érintett szervezetenként 15 millió forintot elérő és a 250 millió forintot meg nem haladó beszerzési igényt vizsgálja meg. Az ezt meghaladó érték esetében viszont a beszerzési igényt állásfoglalásra megküldi az informatikai tanácsnak. A végső jóváhagyás ugyanakkor a rendelet szerint több esetben az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítéséért felelős minisztertől, azaz a miniszterelnök kabinetfőnökétől, Rogán Antaltól érkezik.

A közbeszerzési rendet meghatározó rendelet részletesen taglalta a Digitális Kormányzati Ügynökség feladatait, de a szervezet a rendelet január elsejei hatálya ellenére nem lelhető fel a hivatalos felületeken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×