eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Keys and lock the door on the background of solar garden
Nyitókép: WDnet Agency

Új kedvenc kerület bukkant fel a lakáspiacon

Továbbra is a XIII. kerület a sztár, de a friss adatok alapján egyre nagyobb favoritnak számít a VIII. és a XIX. kerület is.

A Portfolio a legfrissebb Budapesti Lakáspiaci Riport alapján ír arról, hogy mintegy 23 100 olyan, legalább négylakásos társasházi lakóingatlan áll építés alatt, amelyek olyan projektben vannak, ahol 2018 harmadik vagy negyedik negyedévében legalább egy szabad lakást kínáltak a fejlesztők.

Az összes eladott lakás negyede továbbra is angyalföldi projektben található, de ebben a kerületben, valamint a IX. és III. kerületekben volt a legnagyobb a visszaesés. Ezzel szemben Józsefváros, Újbuda valamint a külső-pesti kerületek növelték részesedésüket az eladott lakásokból.

Az ősszel eladott új építésű lakások közül több, mint 550 került értékesítésre a XIII. kerületben, valamint közel 570 Belső-Pest kerületeiben, melyekből a legtöbb, mintegy 245 új lakást a VIII. kerületben adtak el a fejlesztők, ami különösen soknak számít, hiszen nyáron 115, egy évvel korábban ősszel pedig 137 volt az értékesített új lakóingatlanok száma ebben a városrészben.

Nemcsak az érdeklődés nőtt ebben a kerületben, hanem az új lakások átlagára is meredeken emelkedett.

Egy év alatt a budapesti új építésű lakások átlagosan 17,5 százalékkal drágultak. A legnagyobb ugrás viszont a VIII. és XIX. kerületekben volt mérhető, ahol 2017 őszével összehasonlítva több mint 30 százalékkal nőtt az új lakások négyzetméterára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×