eur:
394.83
usd:
364.11
bux:
65536.97
2024. március 19. kedd Bánk, József
Palu, 2018. szeptember 30.A romok alól mentenek ki egy nőt az indonéziai Celebeszen (Sulawesi) fekvő Paluban 2018. szeptember 30-án, miután 7,7-es erősségű földrengés rázta meg a sziget középső részét. A legfrissebb összesítések szerint legkevesebb 830 halottja és több száz sérültje van a Celebeszt megrázó földrengésnek és az azt követő szökőárnak. (MTI/AP/Tatan Syuflana)
Nyitókép: MTI/AP/Tatan Syuflana

Minden idők negyedik legrosszabb éve 2018

A biztosítók kárkifizetései alapján az idei a negyedik legrosszabb év 79 milliárd dollárral.

A legköltségesebbnek a tavalyi évvolt, 150 milliárd dollárral, az idén 79 milliárd dollár körül lehet a biztosítói kár - írja a Portfolio a Swiss Re előrejelzése alapján. A természeti és ember által előidézett gazdasági kár 155 milliárd dollár lesz a világon idén, többek között az indonéziai földrengések, az ázsiai tájfunok és a kaliforniai erdőtüzek okoztak nagy károkat.

Ebből a kárból a biztosítási iparág várhatóan 79 milliárd dollárnyi veszteséget visel. Ennél rosszabb év biztosítási szempontból csak 2005, 2011 és 2017 volt.

A legnagyobb kérdés most az, hogy a károk miként hatnak 2019-ben a biztosítási díjakra. A viszontbiztosítók mostanság tárgyalják újra szerződéseiket, és vannak arra utaló jelek, hogy árakat emelnek egyes piaci szegmensekben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×