eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Csányi Sándor: mindenféleképpen jó évet zárunk

Kedvező gazdasági környezetben csoport szinten – és minden országban, ahol jelen van – várhatóan nagyon jó évet zár idén az OTP Bank – mondta az InfoRádiónak Csányi Sándor, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

„Nagyon kedvező körülmények között működünk” – értékelte az OTP-csoport helyzetét az elnök-vezérigazgató. Mint Csányi Sándor elmondta, minden országban, ahol jelen van a vállalat, széles bázisú növekedés jellemzi a gazdaságot. Hozzátette: bár sokan beszélnek egy jövőbeli válságról, szerinte Közép-Európát ez kevésbé fogja érinteni, mint 2008-ban, hiszen jobb kondícióban van a bankszektor.

„Jó lesz az eredményünk, nő az ügyfélbázisunk, tehát mindenféleképpen jó évet zárunk”

– fogalmazott. Csányi Sándor elmondása szerint a csoport külföldi akvizíciós törekvése jövőre is folytatódik.

A vállalat – csoport szinten – 17 millió ügyfelet szolgál ki. „Ezért is fontos számunkra a digitalizáció és a digitális fejlesztések, hiszen van kinek eladni ezeket a szolgáltatásokat” – fogalmazott az elnök-vezérigazgató, hozzátéve: bár az egyes országokban különböző a bankolás színvonala, mindenhol fejleszteni és a digitalizációt erősíteni szeretnének.

A fiókok változó szerepére készülnek

Az Árkád üzletközpontban megnyitott új innovatív fiókkal kapcsolatban elmondta: a fő cél, hogy a bank új fejlesztéseit kipróbálják. Csányi Sándor hangsúlyozta: várják az ügyfelek visszajelzéseit, amennyiben úgy ítélik meg, működik az új rendszer, kiterjesztik a többi magyarországi és külföldi fiókra is. „Bízom, benne, hogy ez a rendkívül modern, egyébként gondolkodásra is ösztönző fiók segít bennünket abban, hogy megszerezzünk egy-két ötletet az ügyfelektől, hogy mi lenne jó, mire vágynak, milyen szolgáltatásokra, milyen termékekre” – tette hozzá.

A digitális fejlesztési program elmúlt három évében 38 nagyobb és több mint 70 kevésbé átfogó projektet indítottak el, előbbiből 28 már működik a bank szolgáltatásaiban. Csányi Sándor kiemelte: az OTP hosszú távú célja a papír- és készpénzmentesség, az új fiókot ennek megfelelően alakították ki. „Azt gondoljuk, hogy

a fiókok hosszú távon is megmaradnak, de a szerepük változik, és inkább a tanácsadásra szorítkozunk majd”

– fogalmazott, hozzátéve: az ügyfelek a jövőben, amit kényelmesen el lehet intézni otthon, digitálisan fogják megoldani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×