eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek.
Nyitókép: Pénzjegynyomda

Közeleg a határidő: átalakul a cafeteria-rendszer

Csaknem másfél millió SZÉP-kártya-tulajdonossal köt új szerződés 2019. január 5-ig az OTP. A pénzintézet postán vagy e-mailben keresi meg az ügyfeleket.

Két nagy változásra hívta fel a figyelmet Vargáné Jandrasits Ildikó. A kedvezményes adózású cafeteria-elemek szinte eltűntek az adótörvényből, de a SZÉP-kártya megmaradt. 2018 tavaszán pedig életbe lépett egy új kormányrendelet, miszerint pénzforgalmi szolgáltatássá kell alakítani az eddig utalványkártyakibocsátásként végzett SZÉP-kártya-programot.

Eddig a munkáltatókkal kötöttek szerződést az intézmények, mostantól azonban a kártyabirtokosokkal fognak

– mondta az InfoRádiónak OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője.

2019. január 5-ig átmeneti időszak van a kártya életében, eddig kell ugyanis megkötni az új szerződéseket a munkavállalókkal – emelte ki Vargáné Jandrasits Ildikó. Mint mondta: a dokumentumot minden érintettnek kiküldték e-mailben vagy tértivevényes postai levélben.

„Hallgatólagos beleegyezéssel kötjük ezt a szerződést: se kinyomtatni, se aláírni, se visszapostázni nem kell”

– hangsúlyozza. Az átvételtől számított 15 nap múlva válik érvényessé a szerződés, eddig van lehetősége a kártyabirtokosnak elállni a kötelemtől.

Az üzletágvezető kiemelte: minden kártyabirtokosnak létrehoznak 3 számlaszámot – ezek felelnek meg a jelenlegi szállás, vendéglátás és szabadidő zsebeknek –, a jövőben ezekre kell utalnia a munkáltatóknak a SZÉP-kártya-juttatást. További változás, hogy május 31-én nem kell visszautalni a munkahelynek a kártyán maradt összeget, az később is felhasználható – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×