eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megkezdődött a nyugdíjprémium kézbesítése

A bankszámlákra hétfőn már megérkezett, a Magyar Posta pedig csütörtökön kezdte meg a nyugdíjprémium kifizetését. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy az állam idén mintegy 40 milliárd forintot fordít erre a célra.

„Magyarországon szerencsére a gazdaság most már évről évre bővül, és a kormány számára fontos, hogy ebből a bővülésből a nyugdíjasok is részesüljenek” – fogalmazott Rétvári Bence. A miniszterhelyettes hozzátette: a nyugdíjprémiummal tudják kifejezni a tiszteletüket, „hiszen évtizedek munkájával építették fel azt az országot, amelyben most élünk”.

Míg a tavalyi nyugdíjprémium 12 ezer forint volt, addig az idei maximális összeg 18 ezer – emelte ki. A kedvezményezettek között van minden öregségi nyugdíjra és nyugdíjszerű ellátásra jogosult állampolgár. Összességében több mint 40 milliárd forinttal fordít többet a kormány a nyugdíjasokra, mint általában.

A Magyar Posta november 15-30-ig kézbesíti az ekkor esedékes nyugdíjakat, a prémium ezzel együtt érkezik – tájékoztatott Panulin Ildikó, a szervezet szóvivője. „A postás megérkezik, egy utalványt aláirat a nyugdíjassal, az utalványon nem egy sor fog szerepelni, hanem két sor, az egyik sorban a nyugdíja, a másik sorban a nyugdíjprémiumnak az összege, és a teljes összeget megkapja a postástól” – magyarázta az eljárás menetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×