eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Stuttgart, 2016. február 4.Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Cars vezetője a társaság előző évi eredményeit ismertető sajtóértekezleten Stuttgartban 2016. február 4-én. (MTI/EPA/Marijan Murat)
Nyitókép: MTI/EPA/Marijan Murat

Vezetőt vált a Daimler

Jövő év májusában Ola Källenius, a Daimler AG fejlesztési igazgatója váltja fel a konszern élén Dieter Zetsche igaztatótanácsi elnököt, a Mercedes-Benz Cars vezérigazgatóját - jelentette be szerdán a Daimler.

Dieter Zetsche 13 évet töltött el a Daimler igazgatótanácsának elnökeként. Hivatalát a 2019. május 22-i részvényesi közgyűlésen adja át utódjának. Megbízatása 2019 végén járna le.

Dieter Zetsche két év szünet után, 2021-ben veszi át a Daimler felügyelőbizottságának elnöki tisztét Manfred Bischoff jelenlegi elnöktől.

Dieter Zetsche 1976 óta töltött be különböző pozíciókat a Daimlernél. A konszern élén ő szüntette meg véglegesen az elődje, Jürgen Schrempp által az amerikai Chrysler Group autógyárral létrehozott együttműködést. A Daimler 2007-ben vált meg a Chrysler többségi részesedésétől, 2009-ben pedig a megmaradt kisebbségi részesedésétől is.

A Daimler Dieter Zetsche irányítása alatt szerezte vissza 2016-ban az elsőbbséget a BMW-től a prémium márkák világpiacán.

Dieter Zetsche kiszemelt utódja a 49 éves svéd származású, közgazdász végzettségű Ola Källenius 1993 óta dolgozik a Daimlernél, jelenleg a konszern kutatási és a személygépkocsi üzletág fejlesztési igazgatójaként.

A Daimler a konszern teljes szerkezeti átalakítását, jogilag három teljesen önálló részre bontását készíti elő: külön egységbe tervezi kiszervezni a személygépkocsik és furgonok, valamint a haszongépjárművek és buszok gyártását, illetve a pénzügyi szolgáltatásokat. A konszern szerkezetének az átalakításáról és a most bejelentett vezetőváltásról a Daimler 2019. májusi részvényesi közgyűlése hozza meg a döntést.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×