INFORÁDIÓ
2021. június 18. péntek
Arnold, Levente

devizahitel

devizahiteles per

bíróság

téglásy balázs

európai bíróság

árfolyamkockázat

Ügyvéd: új devizahitel-peres hullám indulhat el Magyarországon

Ügyvéd: új devizahitel-peres hullám indulhat el Magyarországon

InfoRádió

Az Európai Bíróság döntése alapján a hazai bíróságok mostantól újra vizsgálhatják, hogy megfelelő volt-e a banki tájékoztatás a kockázatról.

Egy Európai Bíróság múlt héten hozott döntése újabb devizahitel-perek megindítását hozhatja Magyarországon. A magyar bíróságoknak most annak vizsgálatára nyílik lehetőségük, hogy a hitelt felvevő ügyfelek tisztességes és elégséges tájékoztatást kaptak-e az árfolyamkockázatról.

A devizaperekre szakosodott Téglásy Balázs ügyvéd az InfoRádiónak elmondta, folyamatban lévő pereknél a jogi képviselők már hivatkozhatják is ezt a döntést, azok pedig, akiknek még nincsen perük, de a megváltozott helyzetben úgy gondolják, hogy itt a lehetőség, új érvénytelenségi eljárást indíthatnak.

"Az érvénytelenségi per azt jelenti, hogy a hitelfelvevő az adott kölcsönszerződés bizonyos, tisztességtelennek tartott pontjaira hivatkozva megjelölheti kereseti kérelemként, hogy tekintsék semmisnek a szerződését" - magyarázta az ügyvéd.

Téglásy Balázs legutóbbi információi szerint körülbelül tízezer devizahiteles per van még folyamatban Magyarországon, de az ügyvéd elképzelhetőnek tartja, hogy az érvénytelenségi eljárás lehetősége a devizaperek újabb hullámát indítja el.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Devizahitelek: érvénytelenségi perek új hulláma jöhet
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018