eur:
395.77
usd:
372.62
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Applikációt indított az MNB - zsebre vághatjuk pénzügyi tanácsadónkat

A fogyasztók tudatos pénzügyi döntéseit támogatja a Magyar Nemzeti Bank új okostelefonos applikációja. A „Pénzügyi Navigátor” nevű alkalmazás mellett megújult keresőprogramokkal is segíti a felhasználókat az MNB.

Az MNB az ingyenes applikációval segíti a fogyasztók mindennapi pénzügyi döntéseit és a hosszútávú pénzügyi tervezést is, igyekezett a mai igényekhez igazodó megoldást biztosítani - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

A „Pénzügyi Navigátor” nevű applikáció már letöltehető Androidra és iOS rendszerekre is.

"Azért is nagyon célszerű, mert egyben tömöríti azokat a hasznos alkalmazásokat, összehasonlító kalkulátorokat, amelyek a Magyar Nemzeti Bank oldalán is elérhetők. Friss információkat kaphatunk a legújabb sajtóközleményekről, jegybanki hírekről, aktuális devizaárfolyamokról, illetve mobilbarát verzióban használhatjuk valamennyi összehasonlító és kereső alkalmazást, hogy akár pillanatok alatt tudjuk ellenőrizni egy-egy piaci szereplő engedélyét.

Bankjegykiadó automatákat, és bankfiókokat kereshetünk, de a hitelfelvétel előtt állóknak is nagy segítség lehet az alkalmazás, amennyiben szeretnének választani a meglévő hitelek között"

- hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna.

Mint mondta, az MNB megújította, valamint felhasználóbarát funkciókkal bővítette intézménykereső, termékválasztó, illetve kalkulátor alkalmazásait. Az új intézménykeresővel egy felületen böngészhetők az MNB által nyilvántartott piaci szereplők, közvetítők adatai.

Emellett az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat, illetve az MNB ügyfélszolgálatának valamennyi elérhetőségét,

lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak

- összegezte a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×