INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

twitter

közösségi média

algoritmus

okosvilág

Miért nem látni minden bejegyzést a közösségi médiában?

Miért nem látni minden bejegyzést a közösségi médiában?

Infostart / InfoRádió - Czwick Dávid

Nem mindig tudnak pártatlanok maradni a Twitter algoritmusai – mondta a cég vezérigazgatója. Jack Dorsey egy meghallgatáson beszélt erről, miután több amerikai politikus felületének látogatottsága visszaesett. Az algoritmusok működéséről és az ügy hátteréről az Attrecto szoftverfejlesztője beszélt az InfoRádió Okosvilág című műsorában.

Az algoritmusok egyfajta automatizmust helyeznek a középpontba a különböző közösségi médiafelületeknél, ezáltal személyre szóló élményt biztosítanak az egyes felhasználóknak.

A tartalmat így kiválogató algoritmusok az alapján működnek, hogy milyen aktivitást mutatunk az adott típusú hírek felé – mondta Engelhardt Márk. Ha a felhasználó kedveli vagy megosztja azoknak a személyeknek a bejegyzéseit, akiket követ, akkor sűrűbben találkozik tartalmaival – tette hozzá.

A mechanizmus azt is figyeli, hogy az adott szervet vagy személyt hányan követik, törlik vagy némítják le. A rosszul teljesítők aktív követői sem találkoznak a megosztásaikkal. A Twitter algoritmusa ugyanis úgy ítéli meg, hogy az illető kevésbé érdekes a felhasználók számára.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Miért nem látni minden bejegyzést a közösségi médiában?
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018