eur:
395.25
usd:
366.67
bux:
65113.28
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Los Angeles, 2018. szeptember 14.2015. november 18-án a Los Angeles-i autószalonon készített kép a Volkswagen Beetle Dune-ről. A Volkswagen of America 2018. szeptember 13-án bejelentette, hogy 2019 júliusában befejezik a Beetle gyártását. (MTI/AP/Chris Carlson)
Nyitókép: MTI/AP/Chris Carlson

Kultikussá vált autótól búcsúzhatunk el

De idén még két speciális modellszériát bocsát ki belőle a Volkswagen.

A Volkswagen a jövő év nyarán leállítja a kultikus "Käfer" (Bogár) utódjának, a kilencvenes évek óta forgalmazott VW Beetle gyártását - jelentette be pénteken a Volkswagen amerikai érdekeltsége az Egyesült Államokban.

Mielőtt azonban jövő júliusban a VW Beetle utolsó példányai legördülnének a mexikói Puebla üzem szerelőszalagjairól, az idén még két speciális modellszériát bocsát ki belőle a Volkswagen.

A vásárlói preferenciákhoz jobban igazodva a Volkswagen a jövőben a SUV-modellek előállítására kívánja fókuszálni meglévő gyártási kapacitását.

Az Egyesült Államokban pedig elsősorban családi autókból és elektromos modellekből állítja össze termékpalettáját a Volkswagen. Az amerikai piacon Bug-nak becézett modell pedig ebbe már nem igazán illik bele.

Tavaly 15 ezer VW Beetle készült el Mexikóban. "A Bogár gyártásának befejezése három modellgeneráció után és hét évtized elteltével minden bizonnyal mély nyomot hagy a modell rajongói táborában" - mondta Hinrich Woebcken, a Volkswagen észak-amerikai érdekeltségének az igazgatója.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×