eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Eladta brit tulajdonosa a Costa Coffee-t

A Coca-Cola megvásárolja a brit Whitbread vállalattól a Costa kávéház láncot 5,1 milliárd dollárért (4,4 milliárd euró) - jelentette be Atlantában a Coca-Cola.

A Whitbread 1995-ben vásárolta meg a Costa kávézó láncot 19 millió fontért. A Costa akkoriban 39 üzlettel rendelkezett, mostanra viszont már közel négyezer kávézóra bővült a hálózata az Egyesült Királyságban és Európában.

A Whitbread az kávézó üzletág értékesítésből befolyt összeget részben adósságai rendezésére, emellett pedig egyebek között Premier Inn szállodai üzletágának fejlesztésére kívánja fordítani az Egyesült Királyságban és Németországban. Alison Brittain vezérigazgató bejelentette egyúttal, hogy a részvényeseknek is juttatnak osztalékot a befolyt összegből.

"A Coca-Cola az ital üzletágban csak a meleg italoknál nem rendelkezett globális márkával" - mutatott rá James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója, megjegyezve, hogy "a Costa egy jól bevezetett márkával teszi lehetővé számunkra a belépést erre a piacra".

A tranzakciót várhatóan 2019 első felében zárják le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×