eur:
392.52
usd:
365.9
bux:
66689.15
2024. április 25. csütörtök Márk
A BudaKlíma Kft. munkatársai klímaberendezést telepítenek egy I. kerületi társasházban 2017. június 28-án. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ma lesz év eddigi legmelegebb napja. Az év eddigi legmagasabb hőmérsékletét június 23-án Kaposváron mérték. Akkor 36,3 fokig melegedett a levegő, de most jó eséllyel melegebb lesz. Több helyen 34-35 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet valószínű, de helyenként akár 36-37 fok is lehet. A hőség mellett záporok, helyenként akár heves zivatarok is lehetnek.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Itt a kánikula, csúcsra járnak a légkondik - brutális villanyszámlák lehetnek

Akár napi 8 százalékkal is emelkedhet háztartásonként az áramfogyasztás a hőség miatt, ami a számla összegén is megmutatkozik - közölte az E.ON szóvivője. Varga Ivett az InfoRádióban kijelentette: rendelkezésre áll a szükséges villamosenergia, a vállalat hálózatát pedig felkészítették, így nem kell fennakadásra számítani a nagy melegben.

Néhány éve a téli időszakban lehetett villamosenergiafogyasztási csúcsokat mérni, most már elsősorban a klímaberendezések egyre növekvő terjedése miatt a nyári felhasználás is kifejezetten jelentős. A hűtés miatt megemelkedő energiaigény rendszerint már egy-két nap tartós meleg után határozottan érezhető - mondta Varga Ivett, az E.ON szóvivője.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy

napi 6-8%-al is növekedhet az áramfogyasztás ebben az időszakban és már a számla összegén is megjelenhet, hogyha valaki tartósan klímaberendezést használ.

"Amint a tartós meleg beáll egyre inkább szükség van a klímaberendezések használatára, ez a 6-8%-os többletfogyasztás elsősorban erre vezethető vissza" - tette hozzá.

Meleg időben gyakrabban nyitogatjuk a hűtőajtót is, hogy egy kis frissítőhöz jussunk, viszont valószínűleg nem állunk neki sütit sütni és tűzhelyet bekapcsolni a nagy kánikulában. Van ebben egyéni eltérés, de nem szabad elfelejteni, hogy a felhasználás jelentős része nem a lakosságtól származik és a termelési szintű energiafelhasználás nem annyira érzékeny arra, hogy milyen az időjárás odakint - fogalmazott az E.ON szóvivője.

"A szükséges villamosenergiamennyiség rendelkezésre áll, és a hálózat felkészítése is megtörtént még tavasszal, ezért különösebb fennakadásra, vagy eltérésre nem kell számítani

a melegebb időszakokban" - mondta Varga Ivett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×