INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

hírek

inforádió

gazdaság

gvh

gvh

fogyasztó tabletta

tabletta

kampány

fogyasztóvédelem

Fogyasztótabletták: az ismert színész sem garancia

Fogyasztótabletták: az ismert színész sem garancia

Infostart / InfoRádió

A fogyasztói tudatosságot javító kampányt indított a Gazdasági Versenyhivatal Versenyügyi Tanácsadó Irodája. Az iroda szóvivője elmondta: gyakori, hogy egyes termékeket jól ismert művészekkel, színészekkel reklámoznak, de ez nem jelent garanciát arra, hogy a reklámban közölt állítások mindig igazak is.

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodában gyakran találkozunk olyan esetekkel, amikor a panaszosok arról számolnak be, hogy nem annyira fogyasztotta le a tabletta, amit beszedtek, pedig akár 20-30 kilós fogyást is ígért nekik – mesélte az iroda szóvivője.

A Gazdasági Versenyhivatal elindította a Gondolja végig higgadtan kampányát, aminek egyik alappillére pontosan ez a téma.

„Fel szeretnénk hívni a fogyasztók figyelmét arra, hogy nem minden arany, ami fénylik, ezért nagyon meg kell nézni, hogy mi az, amit beveszünk porok vagy pirulák formájában azért, hogy csinosabbak, szebbek legyünk” - hangsúlyozta Gyarmati Anett.

„Azt tanácsoljuk, hogy aki elhatározta, hogy ilyen terméket kipróbál, nézzen utána a terméknek a honlapján, mielőtt megvásárolná azt. Utána kell nézni a cégnek, a cég elérhetőségi adatainak, ellenőrizni kell, hogy létezik-e egyáltalán ez a cég, mivel ha visszavásárlási garanciát ígér, tudhatjuk, hogy valóban teljesíteni tudja-e azt” - javasolta a szóvivő.

„Nem kell feltétlenül hinnünk a reklámokban szereplő előtte és utána készült fotóknak, mivel annak ellenére, hogy elég egyértelműeknek tűnnek, nagyon megtévesztőek lehetnek”

- mondta.

Közölte: figyelnünk kell arra is, hogy a fogyást segítő termékek többféle termékkategóriában is forgalmazhatók. Szem előtt kell tartani azt, hogy ha egy étrend-kiegészítő OÉTI vagy OGYI számmal rendelkezik, és „CE”-jelölés van rajta, akkor valószínűleg orvostechnikai eszköz.

„Tavaly a Gazdasági Versenyhivatal három testsúlycsökkentő készítménnyel kapcsolatban hozott határozatot. Általában a cégek azt rontották el, hogy hatást tulajdonítottak egy olyan terméknek, ami nem volt igaz” - ismertette Gyarmati Anett.

A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda szóvivője elmondta, hogy ha bárki ilyen hirdetéssel találkozik, akkor a Gazdasági Versenyhivatal mellett kereshetik a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Iroda munkatársait is, akik díjmentesen további szakmai tanácsokkal segítik az érdeklődőket és a fogyasztókat. E-mailben is el lehet érni a munkatársakat az info@fogyasztovedo.hu címen, illetve a www.fogyasztovedok.hu oldalon.

Kapcsolódó hang

Fogyasztótabletták: az ismert színész sem garancia
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018